Турция иска на съд наш граничен полицай

Снимка: Архив

Бившият граничен полицай Михаил Цонков получи призовка за процес в Турция, която му бе връчена вчера, в Бургаския окръжен съд. В нея му се съобщава, че на 21 март, пак в окръжния съд на Бургас, Цонков трябва да получи обвинителен акт от Тежкия наказателен съд в Къркларели. Той е призован заедно със своите колеги – Живко Петков и Николай Тошков, като срещу тях са повдигнати четири различни обвинения.

На 17 април 2008 г., наши гранични полицаи засекли турски бракониери да ловят калкан. Бракониерите не се подчинили на нашите граничари, които им указали да спрат, после започнал ръкопашен бой. От служебното оръжие на граничен полицай Михаил Цонков е произведен изстрел, който се оказал фатален за един от турците- Ерджан Ялчън, починал на път за бургаската болница. Тогава Военна прокуратура повдига обвинение срещу Михаил Цонков.

Делото срещу него беше прекратено, последва обжалване и Военният апелативен съд потвърди прекратяването.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Прасетата рият с мрежите чак до Шабла за калкан ……………..А полицаите да дадат под съд говедото Ердоган, затова ,че не им е забранил със закон на муфтаджиите да нарушават териториалните води на България…………То нали му е мило за Варна и Кърджали…….Милна му майка!……….

  2. Нашите граничари да ги трепят с каквото им попадне под ръка тия .ибани бракониери .
    Па и нагли, щели да ги съдят в Турция. Я си .бете майката.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.