Турция ни върна убиец, горил и рязал съперник

С пранги на ръцете и краката беше доведен в съда Юзджан

Съдът го остави в ареста с постоянна мярка

В Турция е бил задържан 22-годишният Юзджан Раим от шуменското село Вълнари, обвинен задочно у нас в убийството на 34-годишния Рейхан Джевджет Мехмед. Убиецът е бил арестуван в град Чорлу на 30 март, а в четвъртък е бил екстрадиран. Оказва се, че процедурата по екстрадицията е приключила за 3,5 месеца, това е добър срок, каза окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

В петък късно следобяд Окръжният съд в Шумен реши да остави Юзджан в ареста с постоянна мярка задържане под стража за убийството, извършено с особена жестокост.

Убийството стана на 16 септември м.г. След пет дни трупът беше открит в гориста местност с обгаряния и напреднал стадий на разложение. Оказа се, че е бил удрян по главата и цялото тяло. Черепно-мозъчна травма е причинила смъртта, а след това убиецът пробвал да заличи следите по най-зловещия начин - опитал да реже части от тялото, дори и да го запали.

Още при намиране на трупа криминалисти имаха насока за извършителя, но той беше напуснал страната. Месец по-късно е привлечен като обвиняем. Издадена е европейска заповед за арест, обявен бил за издирване и с червена бюлетина на Интерпол.

В петък прокурор Георгиева каза, че вече са събрани 5 тома по делото и много доказателства за авторството на деянието.

През цялото време прокуратурата е работила съвместно с ОДМВР-Шумен и Георгиева благодари за сътрудничеството на ст.комисар Ялчън Расим.

Мотиви за злодейството не бяха коментирани, но се смята, че жена и ревност са причините за кървавия инцидент. Убитият Рейхан гостувал интимно на жена, а тя се обадила на Юзджан да му се похвали. Когато гостът напускал къщата бил пребит смъртоносно с метална щанга.

Коментари

Задължително поле