Турция провежда военни маневри в Западен Анадол и Егейско море

Първите кадри от ученията „ЕФЕС 2018“ на турските Въоръжени сили бяха споделени в четвъртък на официалния уеб сайт на турския Генерален щаб, пише електронното издание на турския консервативен ежедневник Yeni Safak.

Маневрите на турската армия, които се надзирават от Командването на Егейската армия, ще се проведат в Западен Анадол, централният Егейски регион, Измирския залив и стрелковия полигон Доганбей с участието на приятелски и съюзнически войски между 7 и 11 май.

Военното учение има за цел да развие обединените военни и бойни способности на общото командване и звена, формирани от армиите на участващите държави в единна операция, така че да обхване всички аспекти на битката в подготовката за действителна война.

Маневрите ще се проведат с участието на турския Генерален щаб, командването на турските военновъздушни сили, командването на сухопътните сили на Турция, командването на Специалните части на Генералния щаб, командването на Бреговата охрана, Казахстан, Косово, Унгария, Македония, Монголия, Узбекистан, Пакистан, Румъния, Словакия, Саудитска Арабия, Азербайджан, Бахрейн, Бангладеш, Босна и Херцеговина, Грузия, Великобритания, Италия, Катар и Турската република Северен Кипър.

Активната фаза на ученията ще бъде на 9-10 май.

Турските въоръжени сили (TAF) споделиха кадри от военните маневри от „ЕФЕС 2018“. "Учението „ЕФЕС 2018“, което е планирано военно учение на турските въоръжени сили, се провежда между 11 април и 11 май 2018 г. с участието на приятели и съюзници".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа