Търговец разстрелян заради кокаин или ДДС (обзор)

Убиецът гръмнал два пъти през стъклото откъм седалката на шофьора. Николай бил улучен в главата и издъхнал на място.

Две версии за убийството на Околовръстния път на София

Наемникът, маскиран като клошар, 4 часа дебнел в засада край светофар

Имал крими досие на автокрадец

Търговецът на автомобили Николай Дракополов е влязъл в трафик на кокаин и е платил с живота си. Това гласи основната версия за поръчковото убийство във вторник вечерта на кръстовището на „Симеоновско шосе” и Околовръстния път на София. Втората версия е, че Николай е застрелян с два курушума в главата, за да не свидетелства срещу свои бивши съдружници, които внасят скъпи коли от Франция и крият ДДС.

Както съобщи сайтът на „Труд”, 46-годишният мъж бе убит в джип „Мерцедес” пред очите на 11-годишното дете на приятелката му. Около 20 ч. Николай затворил автокъщата си „Антонио Ауто”, която се намира в локалното платно на Околовръстния път, качил детето в скъпия автомобил и поели към къщи. Спрели на светофара, на който имало няколко автомобила, чакащи да се включат в „Симеоновско шосе”. Внезапно откъм моста се приближил клошар с изваден пистолет, който изстрелял два куршума в стъклото откъм шофьорската седалка. Николай бил пронизан в главата. Детето на седалката до него не е пострадало.

Дрипльото, който се оказал хладнокръвен наемен убиец, си тръгнал пеша и изчезнал в мрака.

Още в нощта срещу сряда разследващите са разпитали над 35 души - както хора, които са били в съседни автомобили и са видели стрелеца, така и близки на Николай, които са наясно с бизнеса му. Иззети са записи от камери от голям периметър в района на „Симеоновско шосе”. Смята се, че убиецът е дебнал жертвата си повече от 4 часа под моста, затова и днес по светло бяха направени два огледа за търсене на следи.

На два пъти по светло днес полицаи правиха оглед под моста, за да търсят следи от екзекутора. Смята се, че мъжът, преоблечен като клошар е чакал жертвата си около 4 часа.

Убитият Николай Дракополов има крими досие с 22 регистрации за автокражби и грабежи. Значителна част от престъпленията му са били до 2004 г., малко преди той да навърши 30 години. След това живеел повече в чужбина. През 2019 г. наши ченгета го проверявали по информация, че е замесен в трафик на кокаин през България. Бил задържан за кратко, но пуснат заради недостатъчно доказателства.

Маршрутът на жертвата

Килърът може и да е нямал съучастник

Автокъщата на убития се намира в локалното на околовръстния път в посока „Младост”. Убиецът го е причакал от другата страна, на светофара за „Симеоновско шосе”.

Убитият Николай Дракополов е бил за последно видян жив в автокъщата си в локалното на Околовръстния път до “Симеоновско шосе” в посока „Младост”. Смята се, че минути преди да бъде застрелян той е поел с джипа си оттам, направил е обратен завой на моста до Ринг мол и след това се е върнал по околовръстното и влязъл в локалното, за да се нареди на светофара за „Симеоновско шосе”. Там го чакал килърът. Има вероятност убиецът да е нямал съучастник. Автокъщата на Дракополов е на 50 метра от мястото на разстрела. Спокойно стрелецът може да е видял излизането на жертвата от автокъщата и пеша да е отишъл в отсрещното локално платно, където е чакал с пистолет в ръка.

С обява

Джипът се продава за 135 000 лв.

Джипът, в който бе застрелян търговецът на коли Николай Дракополов, е обявен за продажба от неговата автокъща за 135 000 лева. Автомобилът Mercedes-Benz G 350 AMG/Edition 1 е произведен през 2017 г., пробегът му 65 000 км, мощността - 245 конски сили. Сред многото му екстри са електронно разпределяне на спирачното усилие, автопилот, електронна програма за стабилизиране, контрол на налягането на гумите, парктроник и др. Джип с почти същите характеристики в друга автокъща е обявен на цена 156 000 лв.

Близки: Николай не е бил заплашван

Николай не е бил заплашван, не е имал дългове и не е замесен със скандали с бивши съдружници и конкуренти. Не е имало нужда да ходи с охрана. Това са заявили негови близки на разпитите в полицията. Те са опровергали напълно твърдения в интернет, че автомобил на Николай е бил запален за предупреждение. Запознати в бранша твърдят, че някои от предложените от Николай модели са в диапазона от 10 000 до 30 000 лв., а реално цената на някои от тях стига и до 50 000 лв. Подобни разминавания говорели, че дадената автокъща може би служи само за параван, печалбите на собственика са от някакъв незаконен бизнес, а търговията с лимузини се използва само за пране на пари.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право