На 20 септември 2018 да почерпят

Ивайло Караньотов разплака шефката на „Фермата“

В страната няма икономическа криза, заяви Ердоган

Канадци ще печелят 100 млн. долара от злато в Розино

Камион мина през спусната бариера на жп прелез в Ловеч

Полицията излови иманярска банда, нападнала Роженския манастир (обзор) Седмината с мюсюлмански имена от петричкото село Яворница копали, за да търсят съкровища

Премиерът Борисов в Залцбург: Подчертах готовността ни незабавно да бъдем приети в Шенген

Безплатни ваксини за пенсионерите над 65 г. Стратегията е за период от 4 години и е на стойност близо 10 млн. лв.

Чуждите инвестиции се понижиха с 63% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Доналд Туск: Спрете да се обвинявате взаимно за имиграцията

ДДС при отдаване на имот под наем

Гл. комисар Христо Терзийски: Рано е да коментирам дали бих приел поста на главен секретар на МВР

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 20 септември 2018

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Изготвихме анализ на монополите в България

Яков Джераси оглави Световната ционистка организация в България Виктор Меламед поема пост в Американския Еврейски Комитет

Търгове за 10 млн. лева с нарушения

Неоснователно проведени обществени поръчки за над 4 млн. лева е провела АЕЦ „Козлодуй“

Агенцията за държавна финансова инспекция е установила 46 случая на непроведени или неоснователно проведени процедури за обществени поръчки за близо 10 млн. лв.

Това показват инспекции на АДФИ за третото тримесечие на тази година.

Общо са проверени 341 процедури за обществени поръчки за 240 млн. лв. В рамките на общо 149 проверки  финансовите инспектори са констатирали вреди за 2,2 млн. лв., от които 35 хил. лв. са възстановени.

Установени са вреди за 2,2 млн. лв.

Неоснователно проведени процедури за обществени поръчки за над 4 млн. лева е провела АЕЦ „Козлодуй“. Става въпрос за извършените разходи през 2014 и 2015 г. за производство и предоставяне на безплатна храна на работниците и служителите на централата. В община Кубрат са констатирани нарушения в търгове за  над 2 млн. лева, показват още резултатите от инспекциите.

Неправилно проведени обществени поръчки за над 900 хил. лева са установени в Държавната психиатрична болница в Севлиево.

Нарушения са констатирани в Центъра за спешна медицинска помощ в София, както и в тези във Велико Търново и в Търговище. В окръжния съд в Бургас са проведени неоснователни търгове за над 96 хил. лв., а в окръжния съд в Пловдив – за над 21 хил. лв.

Неизрядни обществени поръчки са били проведени и в областните дирекции „Земеделие“ в Пазарджик, Пловдив и в Сливен, както и в Държавно предприятие „Фонд Затворно дело“. По-голямата част от проверките са възложени по сигнали, постъпили в АДФИ, а останалите 70 са планови финансови инспекции.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.