Тръмп призна Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела

Путин и Ердоган обещаха да довършат „Турски поток“ до края на 2019 г. Двете страни ще засилят сътрудничеството си за стабилизиране на Сирия

И уискито жертва на Брекзит без сделка Производители предупреждават за оскъпяване на напитката и проблеми с износа й

Русия представи ракетата „нарушител“ на пакта със САЩ 9М729 накара Вашингтон да обяви, че излиза от подписания през 1987 г. договор с Москва

Швейцарският WWF с намеса в държавната политика за туризма „Зелената“ офшорка пробутва на Министерския съвет стар и манипулативен доклад за Пирин. Вместо ски предлагат археологически екскурзии и фото разходки

Висока лавинна опасност през следващите дни, ПСС съветва да бъдем внимателни в планината

Здравето опасно за българските лекари Поне четири са нападенията в спешни центрове последните дни

Ердоган: Развитието на отношенията между Русия и Турция влияе позитивно на регионалната сигурност

Депутатите узакониха проверки на публикации (обзор) Комисията за защита на личните данни има право да влиза в медии и да рови в компютрите на журналистите

Осигуряване след пенсиониране и облекчения за деца

Нинова покани Ахчиева в телевизията на БСП

3 млн. души губят акциите си от приватизацията АИКБ настояват да се оттегли предложението

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 януари 2019

Българско дружество купи банка в Молдова Холдинг “Доверие” взима 64% от Moldindconbank

GPS координати на всяка къща и блок Доброволно ще казваме религия, етнос и здравно състояние

Търгове за 25 млн. лв. с нарушения откриха финансови инспектори Установени са проблеми и в обществените поръчки на НДК

Финансовите инспектори са открили нарушения в търговете на НДК, касаещи ремонта на сградата във връзка с предстоящото председателство на ЕС.

Обществени поръчки за 25,57 млн. лева с нарушения, установиха проверки на Агенцията за държавна финансова инспекция през третото тримесечие на тази година.

От проверени общо 401 търга на стойност над 191 млн. лева, 61 от тях са непроведени или неоснователно проведени, уточниха АДФИ. Съставени са 204 акта за установяване на административно нарушение и 5 акта – за начет.

Финансови инспектори са констатирали нарушения в провеждането на обществените поръчки на Националния дворец на културата (НДК). Целта на проверката е била законосъобразността на търга за “Проектиране, преустройство и адаптация на основната сграда на НДК за нуждите на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.”, както и на договорите за доставка на конгресно-конферентна техника, и на строителния надзор на преустройството на конгресния център.

Общата стойност на поръчките е за 19,8 млн. лв. От АДФИ са установили три нарушения в тях, които касаят документацията, предоставяна от изпълнителите на поръчката. За тях са съставени три акта за административно нарушение.

Нарушение е установено и на поръчката за изработка и монтаж на надпис “София”, която е на стойност почти 50 хил. лв., за което също е съставен акт.

“Труд” пръв съобщи още през лятото за злоупотребите с обществените поръчки в НДК, след които Прокуратурата започна разследване, а директорът на НДК Мирослав Боршош беше освободен от поста. По-късно той беше обвинен за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни сделки.

Освен в НДК финансовата инспекция е установила нарушения в един търг на Софийски районен съд на стойност над 36 хил. лв., в 8 поръчки на “Чистота Искър” за над 1,7 млн. лв. и в 11 такива, проведени от “Студентски столове и общежития” ЕАД, за над 3 млн. лв.

Непроведени или неоснователно проведени търгове са открити и в редица общини – Сапарева баня, Димово, Белоградчик, Плевен и Стражица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.