Търговията с нелегални цигари у нас намалява до 5,8%

Бойко Борисов

Премиерът Борисов: Това са стотици милиарди разлика, неслучайно бюджетът ни е на излишък

Търговията с нелегални цигари у нас намалява до 5,8 процента. Това стана ясно при представянето на резултатите за първото тримесечие на 2018 г. на тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки. Ежегодните срещи между тютюневите компании и правителството всеки път отчитат все по-добри резултати.

Агенция Митници пък отчете заловен нарязан тютюн в размер на 10 тона само от началото на година. Същото количество е било заловено през цялата 2017 г.

Вътрешният министър Валентин Радев отчете за шестмесечието 553 производства срещу контрабандата.

Всяка сряда с главния прокурор, службите на МВР и Митниците правим среща и обсъждаме резултатите. Личното ангажиране от страна на прокуратурата води резултати. Накарахме и НАП, Митници, ДАНС и МВР да работят заедно, обясни премиерът Бойко Борисов.

В пари това са стотици милиарди разлика. Неслучайно и бюджетът ни е на излишък, а започнахме с 3,7 минус дефицит. И за заплатите на МВР, на учителите, за затворите, за Коледа и Великден по 100 млн. лв. отиват за пенсионерите. И 15 млн. лв. за БАН, не знам защо се карат, ще се срещна с тях, каза още Борисов.

По много обигран начин се опитват да пласират тези 5,8%. Да благодаря и на митниците за това как се справят с миграцията - 77 задържани трафиканти имаме, допълни премиерът.

Накрая, като се тегли чертата - спокойствие за гражданите, повече приходи в бюджета. Много сериозно сме се подготвили за жътвата на канабиса, наблюдаваме ги отгоре и ги чакаме. Сутринта имахме оперативка за жътвата, обяви Борисов. Да се захващаме за работа. В парламента се карахте кои да са в отпуска, накрая само аз и ти сме, каза премиерът, сочейки вътрешния министър Валентин Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България