Търговски панаир в Турция отваря врати 

Хиляди българи ще пазаруват в Чорлу 

Обещават големи намаления

Традиционният търговски панаир на турския град Чорлу, област Текирдаг, „Чорлу 2018“, който отваря врати днес. Изложението привлича със широка палитра от стоки от детски играчки до продукция от автомобилостроенето, предложени от над 200 водещи марки и производители. Щандовете им са разположени на площ от близо 30 хиляди квадратни метра. Очакванията са панаирът да привлече над 100 000 посетители.

"Ние сме над средното ниво на Турция като търговска индустрия в нашия регион и предлагаме много възможности за хората. Нашата цел е да осигурим да прекарат приятно времето си и да намерят стоки на достъпна цена. Отворени сме към останалата част на Турция и към нашите съседи, включително и от България”, обяви при представянето на панаира Иззет Волкан, които е председател на Търговско-индустриална камара в Чорлу.

Волкан е наследник на изселници от България. Учил е във Великобритания и САЩ: 34-годишният предприемач, с бизнес в IT-сектора, е начело на бизнес организацията, в която членуват всички местни фирми от пролетта на тази година. Младият предприемач е амбициран да превърне Чорлу в трамплин за турския бизнес за България и Европа. Местните власти и бизнесът работят за модернизация на летището, което се намира на 15 километра южно от града така, че да може през следващите години да приема и изпраща полети от и до София, Пловдив и Варна.

По идея на председателя на Българско-турската търговско-индустриална камара Венцислав Венков тази есен в Чорлу ще се проведе бизнес семинар с практическа насоченост. на който ще бъдат представени възможностите за бизнес в два български региона - Силистра и Бургас.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл