На 26 април 2019 да почерпят

Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Търговците печелят от несигурността около Брекзит Според шефа на Urban Outfitters, по-изгодните наеми предоставят възможност за растеж

Несигурността около Брекзит позволява на търговците на дребно в Обединеното кралство да договарят по-ниски наеми, твърдят ръководители от бранша. На същото мнение е и шефът на американската корпорация Urban Outfitters, който споделя, че това й предоставило шанс да се разрасне, макар като цяло да негодува срещу „политическата каша“ в Европа.

Според Ричард Хейн, изпълнителен директор на фирмата, притежаваща също и веригата за дамско облекло Anthropologie, това действително е “време на възможности за” Urban Outfitters.

Хейн, който е сред основателите на Urban Outfitters във Филаделфия преди близо петдесет години, казва: „Търговският и политически тон в цяла Европа издава бъркотия и е налице огромна несигурност по въпроса какво ще се случи с Брекзит… Потокът от клиенти значително е намалял и това определено е резултат от Брекзит“.

Но той изтъква и светлата страна за Urban Outfitters, чиито магазини освен модни дрехи, продават също винилови плочи, книги и парти аксесоари. Първият британски магазин е открит в Лондон през 1998 г., на Кенсингтън Хай Стрийт. Anthropologie следва примера 11 години по-късно на Риджънт Стрийт. Двете вериги оттогава са обхванали цялата страна, с търговски обекти от Единбург до Ексетър.

„Това наистина е време на възможности, защото наемодателите откликват на несигурността и предлагат сделки, които вероятно нямаше да имаме възможност да сключим преди няколко години“, сподели Хейн пред анализатори след излизането на тримесечните отчети на компанията.

Някои търговски фирми в Обединеното кралство вече усещат болезнено ефекта от икономическата несигурност. Универсалните магазини Debenhams издадоха предупреждение за печалбата тази седмица, а луксозната модна верига LK Bennett е пред несъстоятелност.

Данни от британския консорциум за търговия на дребно сочат, че продажбите са нараснали едва с 0,5% този февруари, в сравнение с 1,6% за същия месец през 2018 година.

Има признаци, че продължителната несигурност относно излизането на Обединеното кралство от ЕС – отдавна дала ефект при покупките с висока стойност като автомобилите – започва да засяга дори скромните покупки.

Според доставчика на платежни услуги Barclaycard, потребителските разходи през февруари са едва 1,2% по-високи от предходната година, което сочи спад на разходите в реално изражение, въпреки най-сетне настъпилия лек ръстът на заплатите във Великобритания.

Резултатите на Urban Outfitters показват, че бизнесът в Северна Америка е спомогнал за компенсиране на спада в Европа. Като цяло продажбите на дребно на групата, притежаваща над 600 магазина в световен мащаб, са нараснали с 3% за тримесечието до края на януари.

За Европа обаче те бележат спад за първи път през последните 12 тримесечия. Търговските обекти на Urban Outfitters и Anthropologie на стария континент са общо около 60 на брой.

„Докато несигурността около Брекзит продължава, очакваме търсенето на стоки и търговските маржове в Европа да останат под напрежение“, казва Хейн.

Андрю Карни, ръководител на международния отдел на Anthropologie, заявява, че марката планира да открие повече от 20 магазина в Европа през следващите две години.

„В Anthropologie ние разглеждаме това като възможност“, казва той. „Договаряме по-изгодни търговски условия, особено по отношение на наемите, което способства бързото ни разрастване“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.