82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Търновалийски: И в най-малкото населено място хората трябва да усетят промяната

Снимка БСП

Трябва да се преизчислят старите пенсии, за да се вдигнат с 20% – 30% 

„БСП поставя хората в центъра на своята програма, а решаването на проблемите и на най-малкото населено място са  постоянен наш  ангажимент“, каза пред жителите на с. Главатар Георги Търновалийски – водач на листата на „БСП за България“ за Пловдив – област.  Заедно с кандидатите Галин Дурев и Милко Сарафов те представиха платформата на левицата и дискутираха проблемите, свързани с обезлюдяването на селото, достъпа до социални услуги и промените в пенсионната сфера. 

„Целта  ни е да стигнем и до най-малките населени места в областта и да се опитаме да помогнем на хората в тях. Няма да чуете обещания, които не можем да изпълним. Ще направим необходимото да се чувствате сигурни в своето родно място. Ще дадем перспектива на младите хора, които искат да останат тук“, каза  още Търновалийски. Финансистът посочи и  още един приоритет на БСП –  преизчисляването на старите пенсии, което ще донесе средно до увеличение на пенсиите с 20% до 30%.

Галин Дурев подчерта като основен акцент в програмата на „БСП за България“  преодоляването на демографската криза. „Грижата ни е за младите семейства, за тези, които работят – ангажираме се да бъде намаляван данъкът върху доходите с 50 лв. за всяко дете.  Ще възстановим защитата на майчинството, ще направим така, че да се върнат моите връстници – децата ви, отново в родината. Защото нашата цел е осем милиона българи и нито един под и на прага на бедността. Според Милко Сарафов „БСП за България“ носи промяната и ще допринесе за подобряване на условията на живот и в най-малките населени места. 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.