Търновец задържан за търговия на контрабандни цигари остава в ареста

По искане на Районна прокуратура град Велико Търново, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 31-годишен мъж за продаване и държане на цигари без бандерол със стойност на акциза в размер на 99 225 лв.

Прокуратурата е привлякла Симеон Симеонов в качеството на обвиняем за това, че в периода от 3 до 6 октомври е пласирал цигари без бандерол. Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Велико Търново миналия петък са задържали двама мъже в момент на сделка с акцизни стоки без бандерол. Успешната реализация е проведена при специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол. Иззети са общо 13 230 кутии цигари.

При проверка на лек автомобил „Ланчия“, собственост на 51-годишния Х. К. от Велико Търново са намерени и иззети 500 кутии цигари от марката "ROSEMAN". При последвали проверки в гараж и помещение на административна сграда в областния град са иззети още 24 бака папироси от различни марки. В момента на осъществяване на сделката са задържани Х. К. и 31-годишния Симеон Симеонов, известен на полицията и осъждан. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени, като обвиняеми. С постановление на прокуратурата мярката за неотклонение на Симеон Симеонов бе удължена на 72 часа, а на Х. К. е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Предотвратените щети за бюджета възлизат на близо 100 000 лв.

Симеон Симеонов е стар познайник на полицията, тъй като той и родителите му, както и негов братовчед бяха арестувани преди 4 години за търговия с контрабандни цигари.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност извършителят да се укрие или да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България