Търновец измамен със 75 600 лева от мним представител на фармацевтична компания

Снимка: Архив

48-годишният Тихомир Бочев искал авансово пари за различни мостри на лекарства

41-годишен мъж от Велико Търново е харизвал месеци наред различни суми на измамник,който обещавал да го направи регионален представител на мощна фармацевтична компания. Накрая сумата набъбнала на 75 600 лева и потърпевшият Алексей Х. се оплакал на прокуратурата.

Разследването било възложено на Стопанска полиция в старата столица и се водило близо две години. Разплитането на схемата било сложно, защото Тихомир Бочев от Ловеч действал на различни места и използвал и други хора ,за да имитира,че познава добре аптечния пазар.За целта той представял документ за дистрибутор за Северна България от името на „Чайка Фарма“ и показвал истински мостри на лекарства.

Бончев имал бази в Горско Сливово, Ловеч и др.селища, където търновецът трябвало да предава парите. Алексей попаднал в мрежата на измамника именно заради мострите на евтини лекарства ,от чиято дистрибуция щял да печели до 30 % при намиране на клиенти в аптечния бранш.В един момент обаче мъжът се оказал без 75 600 лева,а срещу тях не бил получил нито договор, нито клиент !Последното обещание било да бъде назначен в Севлиево, но се оказало,че там въпросната компания има човек, който не бил чувал на Тихомир Бочев. За да кандидатства за тази позиция търновецът също дал сериозна сума на мнимия началник,която потънала в личния му джоб.

От проведените действия по разследването е установено, че Бочев е добре известен на полицията с друг вид измамни действия. Последната крупна измама е извършена при условията на продължавано престъпление и в съучастие с трети лица,които още са обект на разследване. След доклад на материалите в прокуратурата ловешкият бандит е привлечен като обвиняем от Великотърновската районна прокуратура и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право