Търновец предоставя наследствена къща за останали без дом в Хитрино

Снимка: Труд

Стефан Цонев от Велико Търново обяви в сряда, че предлага свой наследствен имот в близкото село Ново село на останали без покрив хора от Хитрино. 64-годишният полковник от резерва се трогнал от трагедията в шуменското село и решил да направи хуманен жест. Намерението си той споделил пред зам.-кмета на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев, който координира дарителската акция в помощ на Хитрино.

"Къщата ми е добре поддържана и е само на 20 км от старата столица. Домът ми е двуетажен, с обзаведени стаи, с голяма кухня, изба, с барбекю и пещ. Има просторен двор, геран и стопански постройки. От репортажите по телевизията разбрах, че Хитрино е без канализация, а моята къща е на единствената в Ново село улица с канализация, която бе изградена през 80-те години на миналия век и то със собствени сили и средства", изтъкна пред репортер на "Труд" Стефан Цонев.

Бившият военнослужещ сподели, че е инвалид и от 6 г. е на хемодиализа. През зимата живее в апартамента си във Велико Търново, а от ранна пролет до късна есен пребивава в селската къща, за която се грижи.

"Спокойно в имота могат да се настанят едно и дори две семейства, където да дочакат изграждането на новите им домове в Хитрино, вместо да мизерстват на фургони", категоричен е състрадателният офицер от резерва.

При проявен интерес желаещите могат да се свържат със заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев /тел: 062-619-504/ или с д-р Диляна Вачкова, експерт в дирекция „Социални дейности и здравеопазване” /тел: 062-619-209/.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България