Екипите на “Аварийна помощ и превенция” са се отзовали на 28 сигнала за паднали дървета и опасни ламарини в София

Зам.-кметът Евгени Крусев: До месец започва ремонтът на столичния булевард “Арсеналски”

Как се прави КЕКС Популярната песен ни дава повод да споделим световни рецепти за сладкиши

Жерар Депардийо даде своя глас за президент на Русия в Париж

Президентът на Сирия Башар Асад посети сирийските военнослужещи в Източна Гута

“Черно море” забрави как се бие

Силният вятър остави три села в Ловешко без ток

ЦИК на Русия: Към 17 ч. избирателната активност за президент е достигнала до 51,9%

Борис Джонсън: Великобритания трябва да се насочи към проверка на богатство, свързано с Кремъл

Моуриньо оплю играчите на “Юнайтед”

Франция не признава изборите в Крим за руски президент

Затруднен трафик в Румъния заради обилни снеговалежи и леден дъжд

Екатерина Захариева връчи “Златна лаврова клонка” на изпълнителния директор на ЕВРОПОЛ

Кукери освободиха Стара Загора от злите сили

Властите в Украйна възпрепятстват гласуването на руски граждани в Киев и Харков

Търново е домакин на форум за деинституционализацията на детските грижи

Информационен ден по процедурата „Подкрепа на деинституционализация на грижите за деца” събра във Велико Търново над 40 представители на различни общини.

Експерти от социалното министерство разясниха на присъстващите целите, възможностите и начините за кандидатстване по процедурата, която ще финансира изграждането, ремонта, обзавеждането и оборудването на 149 дневни центрове, преходни жилища, центрове за обществена подкрепа и др.

Ще бъдат финансирани и ремонтът и преустройството на 41 вече съществуващи социални услуги. Средствата са разпределени за 54 общини в страната, а сроковете, в които общините могат да кандидатстват са 3 август и 3 ноември 2017г. Общият размер на финансовите средства по процедурата възлизат на над 58 млн. лева.

“Утре представителите на общините ще проведат и работна среща на тема „Финансови инструменти”, на която се очаква да присъства зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Процедурата „Подкрепа на деинституционализация на грижите за деца” е за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Приоритетна ос 5 „Регионална социална инфраструктура” по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”.

Процесът на деинституционализация стартира с приетия от Министерски съвет на 24 февруари 2010г. политически документ „Визия за деинституционализация на децата в Република България”. В него са посочени основните приоритети и мерки за закриването на институциите за деца с увреждания, паралелно с домовете за медико-социални грижи, предназначени за деца от 0-3 годишна възраст.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.