Никола Саркози вероятно е освободен от ареста

В Гърция арестуваха рускиня, смятана за ключов свидетел в разследването на убийството на журналистката Дафне Галиция

Регионалният министър: Около 100 млн. лв. годишно се дават за запълване на дупки по пътищата

Симеон Втори бе специален гост на конференцията „Царе без царство, дипломати без дипломатически отношения“ в Мадрид (СНИМКИ)

Кои жени си купуват по пет вибратора?

Проф. Балтов: Предстои преструктуриране на “Пирогов” – сливане на клиники и увеличение на заплатите до 300 лв.

Арестуваха бус с контрабандни цигари за близо 200 000 лева в Търново Първият удар на полицията за тази година е с предотвратени щети, колкото за цялата 2017 година

Остава високо нивото на водата в карнобатското село Сърнево

Уволниха шефа на “Кеймбридж аналитика” заради злоупотреба с лични данни на потребители на Фейсбук

Турската полиция хвана българин с над 2 килограма кокаин, скрит в ауспуха на джип

Зукърбърг е извикан да даде показания в британския парламент заради скандала с личните данни на 50 млн. потребители

Джеймс Матис: Случаят “Скрипал” показва, че Русия е избрала да бъде стратегически противник

Мъж пострада при експлозия в град Остин

Лавров: Великобритания съзнателно е поела курс към разваляне на отношенията с Русия

Над 35 цивилни загинаха при ракетен огън от сирийски бунтовници в предградие на Дамаск

Търново получава 71 656 лева допълнително за образованието

Община Велико Търново получава 71 656 лева допълнително за дейности в сферата на образованието. Финансовите трансфери от републиканския бюджет са одобрени с постановление на Министерския съвет, издадено в края на миналия месец. Средствата са предназначени за дейности по националните програми, свързани с развитието на средното образование: „Оптимизация на училищната мрежа”; „Ученически олимпиади и състезания”; „Осигуряване на съвременна образователна среда”; „Без свободен час в училище”; и „Достъпно и сигурно училище”.

Четири училища получават допълнително финансиране за осигуряване на обучение на талантливи ученици с цел участие в регионални, национални и международни олимпиади и състезания. Средствата са в размер на 45 175 лева и са разписани за ПМГ „Васил Друмев”, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”, СУ „Емилиян Станев” и ОУ „Бачо Киро”. С финансов трансфер на 16 485 лева по национална програма „Без свободен час” е гарантирано ангажирането на заместници на отсъстващи учители  в 13 училища на територията на общината. 9996 лева са допълнителните средства по националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, за модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците”.

Националната програма „Оптимизация на училищната мрежа” е период на изпълнение от 5 ноември 2015 г. до 5 ноември 2016 г. За оптимизиране на вътрешната структура на училищата, детските градини и самостоятелните общежития Община Велико Търново е получила до момента 67 467 лева за периода от ноември 2015 г. до април 2016 г. включително. Очаква се отпускане на още 223 582 лева за времето от май до септември 2016 г.

Всички училища и детски градини, които функционират на територията на община Велико Търново, са напълно подготвени за предстоящия зимен сезон. Освен основния тип гориво, чрез които се отопляват учебните бази, осигурен е и алтернативен източник на топлинна енергия.
23 са детските градини в общината, като 13 от тях са във Велико Търново, а десет – в населените места. Девет от сградите се отопляват чрез природен газ, включително и детска градина „Ивайло”, където текат дейности по включване на газоподаването. В шест от детските градини основният тип гориво е нафта, като две от тях ще бъдат газифицирани с реализацията на проекти по интегрирания план за градско развитие и възстановяване /ИПГРВ/. Пет сгради се отопляват на твърдо гориво, по една – чрез пелети и климатична инсталация. Единствено детска градина „Ален мак” е абонат на „Топлофикация” АД, като предстои газификация на сградата с проект по ИПГРВ.

21 са училищата на общинско финансиране. Във всяко едно от тях са създадени необходимите условия за зимния период. 10 от сградите се отопляват чрез природен газ, три учебни заведения са абонати на „Топлофикация”, в две училища основното гориво е нафта, в четири – пелети, а в две учебни бази парното работи с твърдо гориво.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.