Търновската Гимназия по туризъм е най-активното българско училище в Европейската седмица на уменията

За втори път от 20 до 24 ноември Европейската комисия организира седмица на професионалните умения. Единственото българско училище с регистрирани в рамките на инициативата дейности, се оказа Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“, съобщиха от учебното заведение. В иновационния лагер „Туризъм и предприемачество“, организиран от учебната компания BOYAR DREAMS, под ръководството на инж.

Славка Проданова, участваха ученици от 11 основни училища от областта, заедно с осмокласници  в специалност „Организация на туризма и свободното време“ от Гимназията по туризъм. Всеки ученик избра област „туризъм” или „предприемачество” в предварителна онлайн регистрация, а в деня на събитието, чрез жребий, участниците бяха разпределени в направления  „Екскурзоводство“, „Ресторантьорство“, „Маркетинг и реклама“ и „Предприемачество“. В ролята на ментори влязоха възпитаници на Гимназията от десети до дванадесети клас. Наред с интересните решения на различни казуси и представените атрактивни презентации, като на всеки лагер, имаше  много усмивки и нови приятелства, уточняват от търновската гимназия.

Три бяха подтемите на Европейската седмица на професионалните умения „Отрий таланта си!“  – мобилност в цяла Европа, секторни умения и партньорства между бизнеса и професионалното образование и обучение. Иновационният лагер „Туризъм и предприемачество“ бе част от дейностите по втората подтема. Статистиката показва, че събитията, включени в картата на седмицата на професионалните умения, са 1355, а участниците са от 45 държави. В България събитията са 22.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони