Търновци масово завеждат дела срещу ВиК заради безводие

Възмутени жители на Велико Търново, които в нощта срещу събота останаха без вода заради крупна авария, подготвят масови съдебни дела срещу ВиК "Йовковци". Негодуващите твърдят, че са се консултирали с юристи и предприемат съдебни мерки за обезщетения по Закона за задълженията и договорите.

"Това е безобразие! Всяка година се случва градът и десетки по-малки населени места да останат на сухо с дни наред по празници и в уикенди заради дефектирали съоръжения. Ще настояваме за обезщетения от дружеството доставчик на питейна вода заради пропуснати ползи, защото много от нас сме съдържатели на хотели и заведения. Базите ни са пълни с туристи и без вода е ад", коментират предприемачи.

Граждани на старата столица пък смятат, че са ощетени, защото са изрядни платци, а не получават качествена услуга и също смятат да търсят правата си по съдебен ред заради непозволено увреждане.

Репортер на "Труд" потърси за коментар управителя на ВиК "Йовковци" Димитър Владов, но мобилният му телефон беше изключен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България