Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституцонно

110 депутати решиха оставката на Валери Жаблянов

Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Арестуваха двама, ограбили казино и бензиностанция с пластмасов пистолет

Владимир Тошев: Ако изказването на Жаблянов не е комунистическа тирада и той не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам

Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Курсант Деница Иванова от НВУ е носител на наградата „Трети март” Отличието е левовата равностойност на 3000 евро

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

Търновци почетоха Деня на храбростта и празник на Българската армия

Снимки: Община Велико Търново

Велико Търново почете Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май. Маршова музика и изпълнения на оркестъра към Националния военен университет „Васил Левски” огласиха централната част на старопрестолния град. Войсковата рота и курсантите нагледно показаха как в Старата столица големият български и християнски празник винаги е бил честван с особена почит. Кметът Даниел Панов, представители на институции, организации и сдружения, депутати, жители и гости на старата столица положиха цветя и венци пред паметните плочи на Арката на генералите и на Дома на офицера, както и на паметника „Майка България”.

Празнични слова произнесоха Даниел Панов и полк. Веселин Мадански – заместник-ректор на НВУ „Васил Левски”. Кметът на Велико Търново припомни колко светъл, обичан и почитан празник е Гергьовден – ден, свързан православната християнска вяра, величието на българската държава, победите на родните войници и офицери в името на Отечеството, народните обичаи и традиции.

„Родната армия, заедно с Българската православна църква винаги са били сред стълбовете на българската идентичност. Велико Търново има особено искрени и дълбоки чувства на уважение и респект към войската. Градът ни е дал на България  34 генерали и двама адмирали. От тях двама стават регенти, четирима – военни министри, трима – военни аташета, двама – началници на Генералния щаб, двама – началници на Военното училище, един – министър на вътрешните работи и народното здраве. Двамата адмирали са достигнали до командващи Флота. Паметникът „Майка България” е най-красивият и вълнуващ войнишки паметник във Велико Търново и в родината. Той е символ на смелостта, мъжеството, жертвоготовността, честта и достойнството. Дълбок поклон към най-преданите чеда на Майка България, които положиха живота си в нозете й за да бъде днес Отечеството ни свободно, обединено, независимо и европейско”, каза в словото си кметът Даниел Панов.

Кметът на Велико Търново подчерта голямата роля на българската армия за държавата и обществото в съвремието. „Нека както на Гергьовден, така и всеки ден се гордеем и уважаваме честните, доблестни, храбри и достойни мъже и жени, които днес носят военната униформа, както и всички, които организационно и логистично осигуряват дейността на нашата славна армия”, завърши Панов, след което отправи поздрав и към всички именници.

По случай Деня на храбростта и празник на Българската армия Община Велико Търново подарява на жителите и гостите на града прожекция на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”. Излъчването на шоуто на Царевец започва в 21,00 ч. на 6 май. Спектакълът може да бъде наблюдаван от площад „Цар Асен I”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете