На 11 декември 2017 да почерпят

Ученици изненадаха президента Радев в Плевен

Кралят на Швеция връчи Нобеловите награди за 2017 г. на церемония в Стокхолм

Предотвратиха палеж на синагога в Гьотеборг

Елха падна върху посетители на германски коледен базар

Според прогнозите на синоптиците Сняг по Коледа и в края на годината Почти пролетни температури ни очакват през тази седмица

Ники Хейли: Решението за Ерусалим ще ускори мирния процес в Близкия изток

„Фолксваген Голф” с благоевградска регистрация се заклещи на улица „Стръмна” в Старинен Пловдив

Live Войната на псевдоеколозите срещу България The Guardian в капана на българската зелена мафия

След залавяне да точат банкомат Трима българи осъдени на Фиджи Тъй като не обрали никого, присъдите им само по 12 месеца и 6 дни

Декоративно стъкло падна и рани ръката на момиче в столичен мол

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в понеделник, 11 декември 2017

Заради промяна в закона за ДДС от 1 януари т.г. С 20% пада цената на новите оръжия за армията Едно от решенията е отново промяна в обратна посока, смята министър Каракачанов

„Умирай лесно” се завръща на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград

Празници за 34 години в ЮНЕСКО Несебър с нов площад – „Жулиета Шишманова“

Търсенето на джин расте

Сред пазарните лидери, които се правят по този метод е 6th Sense London Dry Gin

Пазарът на джин в България расте със 7% на годишна база. Джинът е предпочитана напитка от дамите, показват консуматорските проучвания. Близо две трети от потребителите са от нежния пол като консумацията му през летните месеци се увеличава. Потребителят обаче става все по-информиран и търси качество, отчитат търговците. Все по-предпочитани са джиновете по автентична London Dry Gin технология. Тя се прилага и при производството на джин 6th Sense London Dry Gin, който е сред лидерите на пазара у нас. Продажбите му са скочили на годишна база с 30%. Особеност на London Dry Gin технологията е, че не се добавят изкуствени аромати след дестилацията на плодове на синя хвойна.

Особеността на тази категория алкохол е силната сезонност. Причините за ръстовете на продажбите през летните месеци са ненатрапчивият вкус на напитката и най-вече ароматът на хвойна, който предизвиква усещане за прохлада. Започва да се произвежда през XVII век, а за негова родина все още се спори между Холандия и Англия. Със сигурност обаче англичаните са тези, които популяризират и налагат питието. Затова качествените джинове се правят по автентичната London Dry Gin технология. Добрата новина за българския пазар е, че консуматорите стават по-информирани и търсят качеството, коментираха търговци.

Барманите на свой ред разказват, че своеобразен ренесанс правят семплите коктейли с джин, които могат бързо да се приготвят и в домашни условия като “Джин-тоник“. Разновидностите са много. Класическата рецепта включва две части джин, една част сок от лайм, тоник до върха на висока чаша и малко лед. Разбира се, когато има качествен продукт, всеки може да „режисира“ свое авторско питие. Когато говорим за коктейли с джин не може да подминем класическото „Мартини”. То се прави именно от джин и сладък вермут, а сухото „Мартини” съответно от джин и сух вермут.”Джин-фис” е друга популярна разновидност за консумацията на джин. Този коктейл идва от Америка, но е превърнат в тотална класика в Европа. Основните съставки освен алкохола са лимонов сок, пудра захар, газирана вода, лед.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.