Трусът събори комин в Садово, заподозряха го за ВиК авария

Изправят пред Темида син, пребил майка си Мъжът нарушил заповед за защита срещу домашно насилие

Съдят ученик за търговия с наркотици Съученик издал деветокласника наркопласьор

Президентът Румен Радев назначи проф. Венцислав Мутафчийски за шеф на ВМА

Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Жена се оплака, че е отвлечена и изнасилена Лекари не откриха следи от насилие

Корея похарчи над 220 000 долара за тридневната визита на сестрата на Ким Чен-ун

Малките старозагорски математици спечелиха 11 медала в Тайланд

ВСС купува два апартамента

Ангела Меркел осъди смъртта на цивилни граждани в Сирия

Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Търсенето на джин расте

Сред пазарните лидери, които се правят по този метод е 6th Sense London Dry Gin

Пазарът на джин в България расте със 7% на годишна база. Джинът е предпочитана напитка от дамите, показват консуматорските проучвания. Близо две трети от потребителите са от нежния пол като консумацията му през летните месеци се увеличава. Потребителят обаче става все по-информиран и търси качество, отчитат търговците. Все по-предпочитани са джиновете по автентична London Dry Gin технология. Тя се прилага и при производството на джин 6th Sense London Dry Gin, който е сред лидерите на пазара у нас. Продажбите му са скочили на годишна база с 30%. Особеност на London Dry Gin технологията е, че не се добавят изкуствени аромати след дестилацията на плодове на синя хвойна.

Особеността на тази категория алкохол е силната сезонност. Причините за ръстовете на продажбите през летните месеци са ненатрапчивият вкус на напитката и най-вече ароматът на хвойна, който предизвиква усещане за прохлада. Започва да се произвежда през XVII век, а за негова родина все още се спори между Холандия и Англия. Със сигурност обаче англичаните са тези, които популяризират и налагат питието. Затова качествените джинове се правят по автентичната London Dry Gin технология. Добрата новина за българския пазар е, че консуматорите стават по-информирани и търсят качеството, коментираха търговци.

Барманите на свой ред разказват, че своеобразен ренесанс правят семплите коктейли с джин, които могат бързо да се приготвят и в домашни условия като “Джин-тоник“. Разновидностите са много. Класическата рецепта включва две части джин, една част сок от лайм, тоник до върха на висока чаша и малко лед. Разбира се, когато има качествен продукт, всеки може да “режисира” свое авторско питие. Когато говорим за коктейли с джин не може да подминем класическото „Мартини”. То се прави именно от джин и сладък вермут, а сухото „Мартини” съответно от джин и сух вермут.”Джин-фис” е друга популярна разновидност за консумацията на джин. Този коктейл идва от Америка, но е превърнат в тотална класика в Европа. Основните съставки освен алкохола са лимонов сок, пудра захар, газирана вода, лед.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете