На 24 март 2018 да почерпят

Конкурс излъчи най-надеждния пикап Потребителите заявяват своите впечатления

Автобус пламна в движение в Търново

Илон Мъск изтри страницата на SpaceX от фейсбук

Лъвовете паднаха с 0:1 от Босна и Херцеговина Дузпа и червен картон спънаха нашите

Путин обещал на Ципрас да говори с Ердоган за турските провокации в Егейско море

Германия ни предлага бойни машини Boxer Проектът на пехотата е за 1,2 млд. лв за 158 БТР-а

Турция преговаря със САЩ за закупуване на системи за противоракетна отбрана Анкара не се е отказала и от руските С-400

Ципрас против „опростена версия“ по спора за името на Македония

Създават социален фонд за неосигурени Три варианта за модел на управление на сектора ще бъдат предложени

Крадец задигна кола, докато собственичката я чисти от снега

Политически покер Европа-Турция във Варна Бойко Борисов: Отношенията са крайно влошени

Ангелкова: Повишаваме качеството на туризма и привличаме по-висок клас посетители

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 март 2018

Маестро Йордан Камджалов прави концерт в Катар

Търси се знак на европредседателството – да внушава това, което ни прави уникални

Националният център за подготовка на Българското председателство на ЕС обяви конкурс за лого на председателството ни през 2018 година.

В Деня на народните будители директорът на центъра посланик Любомир Иванов и директорът на Дипломатическия институт Таня Михайлова представиха пред журналисти условията на конкурса. “Всяка държава се стреми логото й да символизира както към какво се стреми президентството й и ЕС като цяло, така и как държавата-председател иска да я виждат останалите европейци”, каза посланик Иванов.

На сайта www.eu2018bg.bg вече са качени и разписаните условия за участие в конкурса. Сред тях фигурира изискването “графичният образ да се характеризира с лаконичност и яснота”. Малко по-долу пише: “Проектите следва да отразяват идеята, че България е неделима част от Европа и да внушават това, което ни прави уникални в Съюза и света”.

Ето как изглеждат някои от логата на предишни председателства на Съюза на ЕС:

В конкурса на лого на Българското председателство на Съвета на ЕС могат да участват българи и чужденци, които са професионалисти или хобито им е графичен дизайн и визуална комуникация. Условията за участие, съставът на журито процедурата и как ще стане изборът на лого са публикувани на страницата на председателството и могат да се видят ТУК

Срокът за подаване на предложенията е до 30 декември, а победителят ще бъде обявен през януари. След изтичане на крайния срок за подаване на проектите, всички получени предложения също ще бъдат качени на интернет страницата. За да бъде запазена анонимността на автора при подаването на проектите – необходимите документи като диплома, уверение от университет или портфолио, ще бъдат представяни в отделен запечатан плик. Този плик, както и пликът със самия проект ще се номерират с един и същи номер. Журито ще получи за оценка само проектите. Имената на авторите ще станат известни след окончателното класиране. Всички професионални организации, университети и държавни структури сами са посочили хората, които да влязат в състава му.

Авторът на избраното лого ще бъде поканен и ще трябва да изработи т.нар. бранд бук, т.е. как да се използва логото. Възнаграждението за знака, бранд бука и авторските права е 10 000 лева.

За популяризиране на конкурса е изработен телевизионен клип в 4 версии – 60, две по 30 и 15 секунди. Клиповете са качени на ftp адреса на Министерския съвет и всеки, който иска да ги ползва може да получи парола за достъп от Националния център за подготовка на председателството. Клиповете и банер ще се разпространяват и в социалните медии.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Може да се нарисува едно надупено човече с едра дупка в задната част.
    Ако може да е с главата на БОКУ

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.