Силните ветрове доведоха до 9 жертви в Европа (ВИДЕО)

Вятърът утихва днес, ще е слънчево

Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Търси се знак на европредседателството – да внушава това, което ни прави уникални

Националният център за подготовка на Българското председателство на ЕС обяви конкурс за лого на председателството ни през 2018 година.

В Деня на народните будители директорът на центъра посланик Любомир Иванов и директорът на Дипломатическия институт Таня Михайлова представиха пред журналисти условията на конкурса. „Всяка държава се стреми логото й да символизира както към какво се стреми президентството й и ЕС като цяло, така и как държавата-председател иска да я виждат останалите европейци“, каза посланик Иванов.

На сайта www.eu2018bg.bg вече са качени и разписаните условия за участие в конкурса. Сред тях фигурира изискването „графичният образ да се характеризира с лаконичност и яснота“. Малко по-долу пише: „Проектите следва да отразяват идеята, че България е неделима част от Европа и да внушават това, което ни прави уникални в Съюза и света“.

Ето как изглеждат някои от логата на предишни председателства на Съюза на ЕС:

В конкурса на лого на Българското председателство на Съвета на ЕС могат да участват българи и чужденци, които са професионалисти или хобито им е графичен дизайн и визуална комуникация. Условията за участие, съставът на журито процедурата и как ще стане изборът на лого са публикувани на страницата на председателството и могат да се видят ТУК

Срокът за подаване на предложенията е до 30 декември, а победителят ще бъде обявен през януари. След изтичане на крайния срок за подаване на проектите, всички получени предложения също ще бъдат качени на интернет страницата. За да бъде запазена анонимността на автора при подаването на проектите – необходимите документи като диплома, уверение от университет или портфолио, ще бъдат представяни в отделен запечатан плик. Този плик, както и пликът със самия проект ще се номерират с един и същи номер. Журито ще получи за оценка само проектите. Имената на авторите ще станат известни след окончателното класиране. Всички професионални организации, университети и държавни структури сами са посочили хората, които да влязат в състава му.

Авторът на избраното лого ще бъде поканен и ще трябва да изработи т.нар. бранд бук, т.е. как да се използва логото. Възнаграждението за знака, бранд бука и авторските права е 10 000 лева.

За популяризиране на конкурса е изработен телевизионен клип в 4 версии – 60, две по 30 и 15 секунди. Клиповете са качени на ftp адреса на Министерския съвет и всеки, който иска да ги ползва може да получи парола за достъп от Националния център за подготовка на председателството. Клиповете и банер ще се разпространяват и в социалните медии.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Може да се нарисува едно надупено човече с едра дупка в задната част.
    Ако може да е с главата на БОКУ

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.