Джакомо Джианиоти призова света да помогне на Италия Притеснява се за близките си

Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Търси се лечение за безразличието Притчи и причини за живот

Телефоните и онлайн общуването съдействат на тази емоционална проказа

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

В плитчината на редовите ежедневни взаимоотношения шета една тъга. Тъгата на младите, на поколението, на което се отдава значение като на бъдещето и на което се очаква да поверим наследството си – културно, морално, материално.
Поколението, което е навряло лице в телефона, кара разсеяно скейтборд или опитва да имитира прически и поведение, принадлежащи на други култури и навици.

Тъга, тагната по лицата им – същински блатове с орехи от пъпки, дошли от лошата хранителна култура, от газирано и мазно. Безразличието седи под този пласт и като гнойна пъпка напомня за себе си, кърви или зараства според дразнителя.

Глобалното безразличие обаче не е като глобалното затопляне и за него почти никой не споменава. Не знам да има световен форум за обсъждането му. Не знам в училище да се говори по тази тема.

Не знам дали безразличието изобщо е диагностицирано като проблем, защото в планетата на безразличните би трябвало всичко да изглежда нормално. Телефоните и онлайн общуването съдействат на тази емоционална проказа, придават є статут, подменят я набързо, оправдават я, оневиняват я.

Безразличието, от кухо емоционално пространство пъргаво върви към всеобща зараза, чието лечение може би ще го подтикне към задълбочаване на симптомите. Тогава какво? Да оставим ли безразличието да се саморазкапе или да станем всички негови подчинени, да се разпознаваме по него и да се съпричастваме с разклоненията – отклоненията му… Разглеждам този модел по лондонските улици, много често по летищата. Сякаш за разлика от България, това не се забелязва толкова строго, толкова отчетливо.

Освен това “изследвам” и българите зад граница, които са оставили сякаш тези симптоми на багаж и ще си ги вземат обратно на път за България. Какво прави българския въздух и почва толкова податливи на нещата от темата? Ще ми се да имам отговор, защото не съм безразличен за безразличните, готови за десет паунда на час да разчупят пицоподобните си отегчени лица у нас, които заменят с удовлетворени навън.

Може би някакъв предателски механизъм или ген в тях им позволява това вселенско оцеляване. Но не е ли така и с хлебарките… Не искам да знам. Казах!

 

Fashion idol

Дев Пател

Безпорната звезда на световното кино Дев Пател може да бъде и моден идол. Въпреки че в този кадър е акуратен джентълмен в смокинг, то общата му модна култура ни задължава да му отдадем необходимото уважение за предходни прояви. Макар естетическата му сдържаност тук да обобщава прическата на бедняк и облекло на милионер, ние сме наясно, че Дев е способен да отиде много по-далеч в начините си да ни очарова. Никол Кидман получава моите комплименти за разкошната рокля, където се надбягват цветове и детайли с висока дизайнерска стойност. Светлосиньото є придава много младежки вид, а огромните сребристи залпове правят облеченото забележително.

 

 

 

Време за красота

Бойка Велкова уважи козметична кралица

Само преди дни компания Лидера Груп чества своята 25-та годишнина. Събитието уважиха златното момиче Симона Пейчева, която сама откри компанията като почитател на професионалната експертна козметика ProfiDerm, Dr.Derm и Beauty Expert. Гости бяха и партньорите от Визаж, журналисти, приятели и водещи козметични и СПА центрове от страната. Специален гост на събитието бе Бойка Велкова, обичаната актриса и режисьор, поверила младостта и красотата си в ръцете на козметичните експерти, домакинствали събитието. От Франция пристигна Желом Логр, наследник на основателите на био-земеделието в Европа Phyt’s-France. Той представи последните иновации от марката, наричана “Киноа в козметиката”.

 

Певец на годината

Дует Експоуз с престижна номинация

След една успешна година на нови записи, видеоклипове и пълна заетост по участия, дует Експоуз вече се наслаждава на номинация от Певец на годината. Гала церемонията, която отличава най-заслужилите български изпълнители в различни категории, ще бъде посветена на дуетите в нашенската музика. Експоуз дават звездна заявка още с основаването си, а днес вече имат статут на истински звезди, които не са се главозамаяли. Номинацията е голяма заявка за младите и амбициозни изпълнители, след като миналогодишната статуетка отиде при Сандра Александрова и Орлин Горанов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.