Търси се нов дом за котарака, на който бяха имплантирани изкуствени крайници

Котаракът Пух, на който бяха имплантирани изкуствени крайници в столична ветеринарна клиника, търси нов дом, съобщи Ройтерс.

Бездомният котарак е загубил задните си крака, след като е блъснат от кола. Намерен е ранен през април миналата година близо до Плевен. Месеци по-късно хирургът Владислав Златинов му прави революционна операция, която дава на Пух шанс за нов живот.

Функцията на крайниците на Пух е възстановена след две интервенции и сложен рехабилитационен процес, продължил 3 месеца.

Сега обаче той не може да се върне към стария си живот на бездомен котарак, така че персоналът в клиниката му търси нов дом. Вече има няколко души, които са изявили желание да станат негови стопани.

„Много сме горди, операцията беше голям успех, това ни дава надежда за други пациенти”, казва Владислав Златинов.

След Пух хирургът е имплантирал изкуственa лапа и на 8-месечния котарак Стивън. И двете животни са доведени в клиниката от местна благотворителна организация, която е платила за операциите. /БТВ

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. С удоволствие бих взела този сладуран, но в момента имам персийска котка. Преди време си взех от улицата едно коте ( да си има другарче) но тя изпадна в стрес. Спря да се храни, изгуби си гласа, не ходеше по малка и голяма нужда. Водих я на лекар. При прегледа се оказа че няма нищо притеснително . След два дни котето избяга. И след известно време тя започна да се храни и постепенно й се възстанови гласът. Така постепенно тя напълно се възстанови. Ето защо не мога да го взема. Иначе с голямо удоволствие. Пожелавам му обични стопани.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.