Мариана Коцева оглави Евростат

Отчуждават се части от имоти за модернизация на участък от пътя Калотина – Софийски околовръстен път

Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Постер на порнозвезда увеличи реколтата от зелки на индийски фермер

Предложиха проф. Николай Червенков за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“

Вековните букови гори в „Централен Балкан“ стават част от обект на ЮНЕСКО

Правителството одобри генерал-майор Данчо Дяков за шеф НСО

Министър Ангелкова опроверга „Зелените“: Никога не съм искала спиране на Booking и Airbnb

Подпалиха колата на адвокат в Монтана

Намериха 70 кг тютюн без бандерол в нелегален търговец

Гранати от Втората световна откриха в монтанско село

Румен Радев разговаря с външния министър на Кралство Саудитска Арабия

Fibank награди Сани Жекова

Вижте какво реши Министерският съвет на 21 февруари 2018

Търсят за МВР нечули и невидели

Бъчварова и Борисов показаха на журналистите една нова патрулка и увериха, че до три години полицаите ще разполагат с 1000 такива.

След три години – я попа, я попадията, обаче посещението на събитието си заслужаваше, за да се чуе нещо, което каза премиерът в оставка: „Коли има, трябва да намерим и полицаи, защото вече не щат да стават.“

Че трябва, трябва. Ама как? С колите лесно – обществена поръчка, комисионна и хайде. Но с полицаите? Ако случайно са изгубени в гората – да ги търсят там. А то 5000 избягаха от МВР току що съвсем неслучайно – писна им да вземат мизерни заплати, да ходят с вехти униформи като клошари, гражданите да ругаят в тяхно лице калпавата държава, да работят извънредно без да им плащат, да нямат ни бензин, ни патрони, ни химикалки, бандитите и адвокатите да им се подиграват, да им пускат с парашут въздухарски началници, да изпълняват глупави заповеди, когато стачкуват, да не им обръщат внимание… Да, вярно е, че някои ченгета хукнаха дето им видят очите да си дирят късмета, но даже и те (пък камо ли тарикатите, постлали си пътя извън МВР) назад не поглеждат, а за техните места по полицейските управления кандисват само разни…меко казано – нечули и невидели. Пак добре, че на Бъчварова десетина дни няма да й стигнат да ги намери. Хиляда празни патрулки са това – ако ги има, де – не дай, Боже след време да ги срещнем пълни със серсеми.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (20)

 1. Пълни глупости. Има предостатъчно и милиционери, и кандидати да са милиционери- милиционер се става с връзки и по наследство. А заплатите не са ниски-милиционер със средно образование получава повече от професор в БАН, а и привилегиите-ранно пенсиониране,, неплащане на осигуровки, 20 заплати при пенсиониране,, висока пенсия-без да са плащали осигуровки, в София-безплатен градски транспорт, достъп до отлична ведомствена болница, 2 процента добавка на година стаж, пари за храна в добавка към заплатата, взомжоност да са милиционери и да получават едновременно и и пенсия-без да са напуснали и още, и още…

  1. Здравейте, само първото ви изречение е вярно и описва напълно останалата част от коментара ви.

  2. Чудя се как не си станал милиционер досега,за да ползваш всички благинки които описваш ?!?

   1. случайно притичващ по пешеходната пътека каза:

    Иронията не е уместна в случая, хубаво е непрекъснато да се повтарят и разясняват тези положения, тъй като “знае се от пантивека”, че невежествето винаги е било естествена хранителна среда на всяка една простотия – при това навсякъде, не само тук и сега.

 2. Много лоша българска черта забелязвам в основния коментар – ДА СЕ ГОВОРИ И КОМЕНТИРА ПО ТЕМА, ПО КОЯТО НЕ СИ КОМПЕТЕНТЕН И НЕ СИ ВЪТРЕ В НЕЩАТА, ЗА ДА ВИДИШ С ОЧИТЕ СИ КАКВА Е РЕАЛНОСТТА… Ако не си го преживял не се излагай да повтаряш като папагал, чутото от някъде!

  1. Ами разкажете ни от първо лице… Или ви е забранено и имате лепенки на устите и вериги на краката…

 3. Манипуляции е прав. Не съм чул некой да е напуснал МВР ,чул съм само за изгонени.

 4. „Коли има, трябва да намерим и полицаи, защото вече не щат да стават.“ Полицаите не са хукнали по гората,щото там има сняг. Хукнали са по гаджета,нищо,чи вечи не им става.Мадамите са на ход. Особенно палавите. Голи снимки. В колите.

 5. колко полицаи станаха прислужници в Гърция-както направиха хиляди учители? каза:

  В Гърция има десетки хиляди български учители-които са станали прислужници, и мият задници на гръцки пенсионери. Но няма нито един полицай да е напуснал, и да е отишъл да мие задници в Гърция. А за 5000 напуснали полицаи-не са напуснали, а наистина се възползват от новата привилегия-да се пенсионират и получават пенсия, без да напускат работа. Къде по света има това-и пенсия, и заплата? Знаете ли,че в Белгия полицаите се пенсионират-на 65г-с редуцирана пенсия, и на 67г-с пълна пенсия?

  1. Като не научиха децата какво е държава и защо живеем в държава, а не всеки сам за себе си, сега да се спасяват по единично…

   1. Учат ги, учат,но държавата сама си плюе на лицето. На кого да вярват децата – на учителския идеализъм или на грубата реалност ( мизерия, престъпност, липса на перспектива) около тях?

 6. Пожелавам ти като имаш нужда от полиция 66 годишни полицаи да ти изпратят и те да те обслужат професионално. Стига да доживееш да ги видиш! Като ти се запали къщата пак 66 годишни пожарникари да извикаш, опитни и подготвени!

  1. видяхме полицията на 4 ноемри 2015г какво представлява каза:

   След като хирурзи на 66г оперират-и това е масовия случай, строители на 66г-редят тухли, учители на 66г преподават, повече от нормално да има 66 г полицаи. Както е в западна европа. На който му е трудно-да отиде на строежа-там сигурно е по-лесно-щом строителите работят до дълбока старост.

 7. Много точна статия, сякаш написана от човек запознат с обстоятелствата. Всичко ще се нареди с много пари и качествен материал.

  1. Аз съм на друго мнение – статията е доста манипулативна.Положението в МВР е такова не от вчера или от миналата година, както се опитва да внуши Заркова. Такова беше и при управлението на нейната партия БСП. А ще се оправи не с много пари (те и сега им се дават от бюджета), а с голяма метла.Едно сериозно намаляване на всички шефове, секретарки и прочие кърлежи ще направи заплатата на полицая достойна.

 8. В МВР е както и в цялата държава, все са си добре старите кримки – и с пенсия и със заплатка. И с яка скатавка. Да му мислет младото и средното поколение, че за тях държавата е мащеха. Те не са нужни в държавата, прогонват ги умишлено извън територията на страната.

 9. В МВР е както и в цялата държава, все са си добре старите кримки – и с пенсия и със заплатка. И с яка скатавка. Да му мислет младото и средното поколение, че за тях държавата е мащеха. Те не са нужни в държавата, прогонват ги умишлено извън територията на страната.

 10. КАК СЕ НАРИЧАТ ХОРАТА КОИТО БЪЛНУВАНИЯТА СИ ГИ ВЗЕМАТ ЗА ИСТИНА .И НЕ САМО ГИ ВЗЕМАТ ЗА ИСТИНА , НО ИСКА И НИЕ ДА ПОВЯРВАМЕ В ПИСАНИЯТА СИ !!!! ТОВА , КОЕТО НИ ВТЪЛПЯВАТ ЗАПОЧВА ДА ПРИЛИЧА НА ПАРАНОЯ .КАКВО ЛИ НЕ СТАВА В ХОРСКИТЕ МОЗЪЦИ , В ТОВА ЧИСЛО И В НЯКОИ ” ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ” .ВСЕ ПАК ТРЯВА ДА ИМА И КРАЙ НА ТАЗИ ” журналистическа ” ВАКХАНАЛИЯ .

Отговорете