Търсят командоси за Специалните сили в Пловдив

Командирът на 68-ма бригада Специални сили в гарнизон Пловдив бригаден генерал Явор Матеев обяви прием на войнишки длъжности за лица, завършили граждански, средни или висши училища в страната и в чужбина. Кандидатите за командоси и за обявените вакантни длъжности в 68-ма бригама Специални сили (военно формирование 32990) трябва да подадат заявление до 31 март чрез структурите на Централно военно окръжие (ЦВО).

Самият конкурс ще се проведе от 28 до 30 юни и ще включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата, като те ще бъдат предшествани от медицински прегледи.

Издържалите успешно изпитите и приети на военна служба ще изпълняват задачи, свързани с парашутни скокове, високопланинска и алпийска подготовка, стрелба с различни видове стрелково оръжие и друга специализирана подготовка. Тези умения ще ги изградят като оператори от Силите за Специални операции на България, подготвени да защитават целостта и независимостта на Родината  и да изпълняват задачи за противодействие на съвременните рискове и заплахи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България