Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Лъжат с хапчета за подобряване на зрението Искат 69 лева за хранителна добавка

Търсят само у нас касиера беглец с 21 млн. лв. Петко Митевски ще получи Европейска заповед за арест най-рано наесен

Издирването на 49-годишния банков касиер Петко Митевски в момента засега е само на наша територия, научи “Труд”. Мъжът, който получи 15 години затвор за кражба на 21 млн. лв. от Алфабнак е в неизвестност от близо 2 седмици. МВР го търси от 19 юли, до момента без резултат.

Митевски има забрана да излиза зад граница. Възможната посока за бягство за него е към Гърция, но в момента контролът на изхода към южната ни съседка е по-затегнат.

Като писа вчера “Труд”, не е изключено беглецът от правосъдието да се крие в пловдивски имоти на Борис Бояджиев – съпруг на сестрата на Митевски. Скандалният шурей е свързан с предприятието “Балканска звезда”-Троян, откъдето е Митевски. Осъденият е работил няколко години и като счетоводител в родния си град.

На 16 май т.г. Митевски бе признат за виновен за крупния обир от състав на Софийския градски съд с председател Николай Младенов. С произнасянето на тежката присъда съдията определя най-леката мярка “подписка”. Прокуратурата протестира пред Софийския апелативен съд (САС) с мотива, че има опасност подсъдимият да изчезне. Състав на САС връща делото на съдия Младенов да се мотивира и магистратът отново потвърждава мярка “подписка”, че няма опасност от бягство. От прокуратурата протестират втори път и на 12 юли друг състав на САС постановява Митевски да бъде задържан. Оказва се, че той вече е в неизвестност.

Делото по същество срещу Митевски е внесено на втора инстанция – САС, на 14 юли, но още не е насрочено. След определянето на дата през есента, Митевски ще бъде призован. Ако дотогава не бъде издирен от МВР или не се яви на самото заседание, тогава най-вероятно ще му бъде издадена Европейска заповед за арест, обясниха юристи.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. 1,5 МЛН. Е ПЛАТИЛ НА СЪДИЯТА,КАК ДА Е В АРЕСТА?СЕГА СЪДИЯТА ВКАРАЙТЕ В АРЕСТА.ЯСНО Е КАТО БЯЛ ДЕН

  2. Отишъл е в Сърбия при Цветан.Мафиотска държава ето за това ни сочат с пръст на всякъде.

  3. ТОЗИ ДЕБЕЛОГЛАВ СЪДИЯ Е ЗА НАКАЗАНИЕ ОТ ВСС. ЧАКАМ ДА ВИДЯ,НО НАДАЛИ…

  4. Парите са при Борис Бояджиев където работи Петко Митевски , брат на жената на скандалния приватизатор както е разпознаваем в медиите.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.