Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

Лидерът на ГЕРБ: Ще изчистим партията след изборите

Търсят се стотици учители

Месец и половина преди началото на учебната година има близо 1400 свободни работни места за учители, съобщиха от Агенцията по заетостта.

За първи път от доста време на обявени конкурси със свободни места за учители по математика и информатика не се явяват желаещи. Пенсионирани преподаватели по математика биват преназначавани отново, защото желаещи за тези постове няма. Дори в централни столични училища се обявяват по два и три конкурса, за да се появи поне един кандидат, който да подаде документи.

Във Варна Регионалният инспекторат по образование е обявил свободни позиции за училища в морската столица, Провадия, Каменар, Суворово, Медовец, Белослав, Девня, Игнатиево и други населени места. Търсят се и педагози за детски градини. Обявените от РИО свободни места са над 140.
Масово е търсенето на учители и възпитатели в училищата и детските градини в Пловдив и областта, сочи справка в сайта на Регионалния инспекторат на образованието (РИО).

Тази година местата, които училищата в страната са обявили, са много повече, тъй като бяха пенсионирани общо 4500 учители. Още 45 000 се очаква да излязат от системата поради пенсиониране през следващите десетина години, което най-вероятно ще оголи десетки работни места. Просветният министър Меглена Кунева вече заяви, че на преподавателите в пенсионна възраст също ще се разчита, като те могат да водят кръжоци и допълнителни занимания на хлапетата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Средното образование в България беше започнало бавно и мачително да се възстановява. Това бе забелязано и веднага беше прехвърлена шпиц команда от безродници начело с Пръмова/Кунева заедно с невръстни зам.министърчета – протестърчета, които чевръсто и мигновено организираха клане на всичко българско и стойностно успяло някак си да се задържи след 25 години демокрация! Цинично уволнение на най-добрите 4500 БГ учители и логичният след това недостиг и последващо затваряне на училища. Завор за родоотстъпничката !

  2. Странно и необмислено действие – първо се намират нови учители и после се уволняват другите..Сега е много възможно цели класове да останат без учители по различните предмети. Какво ще правим тогава? Ще хукнем в последния момент да ги назнчаваме обратно или учителя по физ.въз. ще бъде набързо обучен да преподава математика, химия и физика:))

  3. Поздравяваме Труд с новия дизайн:))) Желаем му ползотворна и успешна работа и нека действително Оправдае името си и да служи на Трудовите, честни и почтени Българи от цял свят:) Да изисква не само от нас, неговите дългогодишни наследствени читатели, но и от самия себе си и журналистите си:) Приятен ден и ваканция на всички читатели и създатели на Труд:)

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.