Двама френски туристи бяха нападнати от маймуни в Индия

БЛС се оттегли от здравната карта

Всеки трети живее в дом без канализация Безплатна вода за бедните предвижда нов Закон за ВиК

Няма да се намери решение за името на Македония, заяви гръцкият министър на отбраната

Крадла обра храма към приюта на отец Иван Ако не се разкае, ще я постигне Божието възмездие

Рамуш Харадинай поиска от Ватикана да признае Косово като независима държава

МОН и БАН в спор за задача от матурата по БЕЛ за 12 клас

Борислав Сарафов: Открихме няколко хиляди лева и незаконен пистолет в касата на шефа на КАТ-Благоевград

Задържаният за блудство в столичното 17-о училище заплашил жертвите си да мълчат

Групите FACES и SOUNDFULL също потвърдиха участие в бургаския Джулай

Китайци правят завод за камиони у нас

Предупреждение за “зомби инвазия” стресна американско градче

Промени в организацията на движението в София за провеждане на тържествено шествие на 24 май

Съдът върна Габриела Медарова в ареста "Искам при родителите ми, да се лекувам и да уча", примоли се 21-годишната танцьорка

Красимир Каракачанов: Интеграцията на страните от Западните Балкани в ЕС и НАТО ще осигури траен мир, стабилност и просперитет за всички държави от региона

Търсят спешно 175 пожарникари

МВР обяви конкурс за 175 вакантни длъжности в пожарните служби в цялата страна. Свободните позиции са за огнеборци, спасители и водачи на специализирани автомобили. Обявени са конкурси и за двама водолази в Бургас и София.

Срокът за подаване на документите е 14 февруари тази година. Конкурсът обхваща пожарните служби в цялата страна с изключение на тези в Силистра, Габрово и Разград.
Изискванията за кандидатите са да имат българско гражданство, да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер, както и да не са привлечени като обвиняеми. Бъдещите пожарникари не трябва да са по-възрастни от 40 години. Това не важи за хора, които в момента работят в МВР, или бивши служители на министерството.

Кандидатите за водачи трябва да имат свидетелство за управление на МПС категория С и през последните 3 години да не са им взимани книжките. Желаещите да бъдат водолази трябва да имат квалификационни документи за извършване на водолазни дейности и сертификати за завършени такива курсове.

Кандидатите ще преминат през изпит за физическа годност. За отлична оценка мъжете трябва да скочат от място 245 см, а жените 210 см. Мъжете трябва да пробягат 800 метра за 3,10 минути, а жените – 3,20 минути. Отделно трябва да се преодолее и 60-метрова пътека с препятствия, както и да се изкачи 7-метрова пожарникарска стълба.
В последните месеци МВР обяви конкурси за няколко хиляди вакантни места.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.