22 млн. евро заем за 4 нови станции

Петролът поевтиня с още 5% само за ден

На 84 площадки в София учат децата на безопасност на движението Фандъкова: Повдигнахме над 330 и осветихме 200 пешеходни пътеки

Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Загубите в системата са над 60% До 2025 г. са осигурени 800 млн. лв. за водния сектор в най-големия град

Отказахме офертата за изтребители Ф-18 Остават Ф-16, “Грипен” и “Еврофайтър”

Патриотите си тръгнаха от МС, без да обявят решение Очаква се утре сутрин Валери Симеонов да направи изявление

До 5000 лв. за далечни роднини

Меган Маркъл – бременна и сияйна на благотворително събитие

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 21 ноември 2018

Груевски във фейсбук: Продължавам борбата за македонската кауза

Белият дом загуби битка със Си Ен Ен Върна акредитация на журналист

Лекарският съюз иска отпадането на вторичния профилактичен преглед Пациентите масово не се явяват на него и парите оставали неусвоени

Председателят на ВКС е нарушил установения ред на държавното управление

Замесиха „Берое“ в уреден мач

Над 460 км второ и третокласни пътища ще бъдат обновени с пари от ОПРР

Тютюнджии протестираха заради разлика в премиите

Снимка: Архив

Тютюнопроизводители от района на Гоцеделчевско палиха бали с тютюн и протестираха край пътя на село Господинци. Полиция охраняваше разбунтувалите, за да не излязат и блокират пътя за ГКПП-Илинденци-Ексохи, както се бяха заканили хората.

Те настояват да се преразгледа начина, по който се определя размера на националните доплащания за реколта 2016 г. по сортови групи. Втората причина за недоволството им е, че гръцката фирма „Лийв Табако Михайлидис” продължава да дължи пари на стотици стопани, по техни сметки над 1 млн. лв. Настояват гърците да се издължат в най-кратки срокове, а не чак в края на месец май, както са заявили от дружеството на среща с кметове от региона.

Според тях става въпрос за явна дискриминация към хиляди тютюнопроизводители. „Това се случва, след като вече на два пъти Върховен административен съд осъди земеделското министерство за реколти 2013 и 2014 г. Причината е в липсата на равнопоставеност при премираното в периода 2007-2009 г. референтно количество тютюн от сортова група „Басми“, сподели водачът на протеста Иван Сабахлъков.

В момента предложението на МЗХ е за тютюнопроизводители с референтни количества до 2 тона да се плаща по 2,45 лева на килограм, за тютюнопроизводители с референтни количества над 2 тона – по 1,65 лева, а за тези, които са произвели до 1 тон – 2,55 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.