Срокът за подаване на заявления за помощ за отопление изтича на 31 октомври

Николай Банев остава в ареста

Слави Трифонов представя утре телевизията си 7/8 TV

Режисьорът Бойко Богданов за премиерата си в Бургас: В „Свекърва“ разпознаваме азбуката на националния си характер Най- много вицове има за тъщи и свекърви

Алек Болдуин си свали гащите в ефир, за да покаже колко е отслабнал (ВИДЕО)

Хванаха пиян шофьор на автобус, щял да кара ученици на екскурзия

Велосипедист е с опасност за живота, а пешеходец пострада след пътни инциденти в Пловдивско

Мъж преследва маршрутка, спря я и ограби пътничка

Строителна фирма е дарила 100 000 лева на „Демократична България“

Ердоган обвини Запада, че застава на страната на терористите

SDIndex 2019: Шофьорите на камиони и автобуси по-критични към уменията си зад волана от колегите си любители Агресията между шофьорите е изключително „заразна“, сочи проучването

Пускат 90 балона с цитати от Радичков по случай годишнината от неговото рождение

Премиерът Борисов за „Балкански поток“: Грандиозен проект, който е необратим

Младежи от 8 държави идват в Арбанаси на обмен по „Еразъм+“ Организатор от българска страна по проекта е Центърът за етнически диалог и толерантност "Амалипе"

Руски бизнесмен предложил подслон на децата на Баневи

Тютюневият град на Пловдив представя индустриалната археология

Общинска фондация „Пловдив 2019“ инициира на 20 юни (вторник) от 13 до 17 часа в Тютюневия град дискусия и практически семинар на тема „Индустриалната археология – живият град в контекста на съвременните концепции за културно наследство“.

Целта на форума е да представи нова и нехарактерна за България гледна точка към съвременната градска археология, с което да допринесе за разширяване на перспективите и полето за научни и практични разработки сред учащи, специалисти и широк кръг заинтересовани лица. Водещ лектор в семинара е Емануеле Курти, археолог и културен мениджър от италианския град Матера – Италия, който ще сподели опита си в областта на индустриалната археология в съвременния градски контекст и взаимодействието с културното наследство. Домакините ще представят пред участниците в семинара инициативата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ и един от водещите проекти в нея – „Тютюневият град“.

Участниците във форума ще имат възможност да се включат и в отворена дискусия, в която да обсъдят тематични казуси и обменят мнения и позиции. Участието във форума е безплатно с предварителна регистрация до 16 юни. Осигурен е превод на български език, а присъствалите ще получат сертификат за участие в семинара.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.