Тютюневият град на Пловдив представя индустриалната археология

Общинска фондация "Пловдив 2019" инициира на 20 юни (вторник) от 13 до 17 часа в Тютюневия град дискусия и практически семинар на тема "Индустриалната археология - живият град в контекста на съвременните концепции за културно наследство".

Целта на форума е да представи нова и нехарактерна за България гледна точка към съвременната градска археология, с което да допринесе за разширяване на перспективите и полето за научни и практични разработки сред учащи, специалисти и широк кръг заинтересовани лица. Водещ лектор в семинара е Емануеле Курти, археолог и културен мениджър от италианския град Матера - Италия, който ще сподели опита си в областта на индустриалната археология в съвременния градски контекст и взаимодействието с културното наследство. Домакините ще представят пред участниците в семинара инициативата "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" и един от водещите проекти в нея - "Тютюневият град".

Участниците във форума ще имат възможност да се включат и в отворена дискусия, в която да обсъдят тематични казуси и обменят мнения и позиции. Участието във форума е безплатно с предварителна регистрация до 16 юни. Осигурен е превод на български език, а присъствалите ще получат сертификат за участие в семинара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони