Тютюнопроизводители и животновъди готвят нов протест в петък

В петък няма да блокираме пътя към Гърция, а ще блокираме пътя на стария или новия министър към Министерството на земеделието. Това каза заместник-председателят на Кофедерацията на тютюнопроизводителите Жико Желев.

"Браншовите организации решихме да се организираме в един общ съюз и, когато имаме проблеми, да си ги решаваме ние, съвместно със независимо кое правителство ще бъде на власт, кой ще е министър-председател и кой ще е министър на земеделието.

При нас се получиха така нещата, че от 2013 г. започна деление на малки, на големи, на черни, на бели, на две Българии, което ние няма да го допуснем тази година. Имаме спечелени две дела във ВАС. Тази година, на Консултативен съвет г-н Бузуков не го призна това и пак разпределиха парите на "ваши" и на "наши", което дразни много хора", каза Желев, цитиран от БНР.

Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов заяви, че животновъдите ще се присъединят към протеста, ако до петък не им бъдат изплатени дължимите средстваи не бъде отменена заповедта, която блокира мерките померките "Агроекология" и "Биологично земеделие". Той коментира отказа на министъра да слезе преди седмица при протестиращите с мотива че не се занимава с предизборна кампания така:

Всеки има право да гласува, но нашите протести бяха точно и ясно обосновани по два проблема, две точки, които сме ги внесли още на 8 март. Оказа се, че не само ние, животновъдите, имаме проблем, а и другите колеги. И вторият протест беше обединен. Така, че г-н Бузуков защо дава такива изявления?!

Коментари

Задължително поле