Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

„Т2 Трейнспотинг“ нахлува в кината

Българката Анжела Недялкова изпълнява една от важните женски роли

 

Кадри от „Т2 Трейнспотинг“
Кадри от „Т2 Трейнспотинг“

Почитателите на филмовия шедьовър “Трейнспотинг” получиха и продължението – 20 години след излизането на оригинала в кината. Заглавието е “Т2 Трейнспотинг”, режисьор отново е майсторът Дани Бойл. Той е събрал оригиналните звезди на филма – Юън Макгрегър, Джони Лий Милър, Юън Бремнър и Робърт Карлайл. Четиримата се завръщат в иконичните роли съответно на Рентън, Сик Бой, Улавия и Бегби.

“Т2 Трейнспотинг” е вдъхновен от романа на Ървин Уелш “Порно”, който пък беше директно продължение на книгата му “Трейнспотинг”, върху която е базиран първият филм.

В кратък коментар Робърт Карлайл споделя: “20-годишните, които гледаха оригиналния филм, сега са съвсем различни хора. Начинът, по който Джон Ходж е разказал всичко, очевидно с помощта на Дани Бойл, е уникален – за да стане ясно на всички как се е променил животът на героите… и дали се е променил всъщност…”

Анжела Недялкова с Юън Макгрегър и Джани Лий Милър в „Т2 Трейнспотинг“
Анжела Недялкова с Юън Макгрегър и Джани Лий Милър в „Т2 Трейнспотинг“

Действието в новия филм се развива две десетилетия след събитията в оригинала и проследява живота на четиримата централни персонажи. Младата българска актриса Анжела Недялкова, позната от местната драма “Аве”, изпълнява една от основните женски роли в премиерния филм.

Разбира се, сравненията с оригинала са неизбежни. Малко филми “инжектират” повече кинематографична наслада в съзнанието на ценителите, отколкото шедьовърът “Трейнспотинг”. През 1996 г. великолепният визионер Дани Бойл филмира книгата на шотландския литературен хулиган Ървин Уелш със същото заглавие и показва вълнуващата и шокираща картина на зависимостта.

“Ще желае ли господинът чесново хлебче към основното меню?” – хероиновият ветеран Превъзходната майка пита младия единбургски наркоман Марк Рентън. “Не, благодаря. Ще започна директно с интервенозно инжектиране на твърди наркотици, моля” – отвръща абстинентният Марк. Иглата пробива изпъкналата вена, боклукът се просмуква в кръвта на шотландеца и той потъва в мекия килим на фона на песента “Перфектен ден” на Лу Рийд.

“Трейнспотинг” прелива от иконични сцени и запомнящи се моменти. Този магнум опус е автентична киноманска дрога.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.