Тhe Connor Brothers в галерия „Оборище 5”

Директорът на галерия “Оборище 5” и Волен Чонков, бранд мениджър на Jaguar и Land Rover представиха новия Range Rover Еvoque. Снимки: Денислав Стойчев

Британска среща на съвременното изкуство и новите технологии

Световнозивестните художници показаха за първи път у нас 20 оригинални творби, селектирани за гостуването им в София

Партньорите на събитието представиха ексклузивно новия Range Rover Evoque

] Сред изискана обстановка на “Оборище 5” Деница Гергова представи картини на световноизвестните британски художници.
Сред изискана обстановка на “Оборище 5” Деница Гергова представи картини на световноизвестните британски художници.

Ценители на изкуството от всички сфери събра официалното откриване на първата за България самостоятелна изложба на Тhe Connor Brothers в столичната галерия “Оборище 5”. Сред изискана обстановка, в наследника на Галерията за модерно изкуство, световноизвестните британски художници представиха 20 оригинални творби на хартия. Те са селектирани специално за представянето им в София, а за създаването им са използвани ситопечат, маслен пастел, смесени акрилни техники, ръкописни намеси, колажи и др.

„Голяма чест е за нашата галерия да покажем на българската публика художници от такъв ранг. Това е водещата изложба на сезона за “Оборище 5”, каза на откриването пред “Труд” директорът на галерията Деница Гергова.

До 30 юли българската публика може да види голямоформатни творби от последната година, както и далата заглавието на изложбата - Maybe it’s not about a happy ending - направо от студиото на художниците в Лондон.

Директорът на галерия и зала “Оборище 5” Деница Атанасова - Гергова и новият Range Rover Evoque избраха изложбата на Connor Brothers, за да обявят своето партньорство. На събитието бе представен новият феноменален автомобил за града. Вечният британски стил среща модерните форми, за да представи своята концепция за съвремнния начин на живот.

The Connor Brothers стават известни в арт средите като мистериозни американски близнаци - Франклин и Брендън Конър. По-късно се разбира, че това е творческият псевдоним на двама съвременни британски артисти, работещи в екип - Майк Снели и Джеймс Голдинг. Те претворяват стари корици на романи, използвайки различни художествени похвати. Паралелно с това им добавят и текстове и така придават на творбите завършен вид. Техни творби се намират в най-големите публични и частни колекции.

По покана на директора на галерия и зала “Оборище 5” - Деница Атанасова-Гергова Тhe Connor Brothers ще пристигнат за среща с ценители и почитателите на изкуството им в края на месец юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура