Уайлдър се мръщи на $12,5 млн.

Антъни Джошуа има неособено дълъг срок да организира защитата на пояса на Световната боксова асоциация (WBA) срещу руснака Александър Поветкин, но вече се опитва да си уреди обединителен мач с Дионтей Уайлдър. Американецът държи титлата на Световния боксов съвет (WBC), единствената липсваща в колекцията на британеца. Еди Хърн, агент на Джошуа, е предложил 12,5 милиона долара хонорар на Бронзовия бомбардировач за обединителен бой, но по всяка вероятност ще трябва да извади повече.

От лагера на Уайлдър отговорили, че „ще се съгласят на момента на всяка разумна оферта, но няма да приемат да бъдат обиждани с несериозни предложения“. Хърн пък смята, че разпределение на хонорара 60/40 в полза на Джошуа е несправедливо, тъй като британецът е много по-голяма звезда и големият интерес е предизвикан от мисията му да обедини всичките титли в тежка категория.

„Ще оставя Уайлдър да спечели играта на думи – заяви пък самият Джошуа. - Нека си направи реклама, той е много добър в това. На хората им харесва някой да говори публично глупости. Аз пък съм добър в боя и ще му го покажа. Публиката обича да гледа и това пък и досега не съм чувал да обявят някой за шампион на пресконференциите.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт