Убиецът на Дебелия от Поморие застава пред съда

Година след показното убийство на наркодилъра Иван Попов, известен с прякора Дебелия, в Поморие, прокуратурата изправя на съд заподозрения извършител. Освен за отнемане на живот той ще отговаря и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси.

Дебелия беше застрелян в главата пред заведение в курортния град миналия ноември. В рамките на 12 часа полицията залови извършителя и неговите помагачи.

Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Димитър Димитров на 35 г. от Поморие. Той е подсъдим за това, че на 15 ноември 2015 год., около 19,40 ч., в Поморие, пред арт – клуб „Омар”, по начин и средства опасни за живота на мнозина други лица, чрез произвеждане на изстрели с огнестрелно оръжие - пистолет „Макаров”, умишлено умъртвил Иван П., съобщиха от прокуратурата.

Димитър Димитров е подсъдим и за това, че при условията на реална съвкупност с горепосоченото престъпление придобил и държал, боеприпаси и огнестрелно оръжие – пистолет “Макаров” и боеприпаси.

Подсъдимият и пострадалият се познавали отдавна. Били в добри приятелски отношения, които рязко се влошили няколко дни преди инкриминираната дата, дават подробности от прокуратурата. Ден преди фаталната дата подсъдимият и негов приятел пътували с автомобил. Тогава получили обаждане от пострадалия, за да се видят. Срещата се състояла на паркинг до пицария „Спарта“ в Поморие. Подсъдимият и свидетелят Е.Г. слезли от колата. Същото направил и пострадалият, който се нахвърлил изневиделица срещу Димитров, като започнал да го удря с гумен чук е областта на таза. Виждайки това, свидетелят Е.Г. побягнал. След като нанесъл, ударите между Иван П. и Димитър Димитров имало разговор, след който Иван П. взел ключовете от колата, с която Димитров се предвижвал.

На следващия ден, 15 ноември 2015 г., около 17:00-17:30ч, Димитър Димитров се видял с друг негов приятел. Двамата паркирали автомобила си пред хранителен магазин, за да си купят нещо за ядене, което и сторили. След това седнали да хапнат на пейка пред търговския обект. Тогава забелязали автомобил, който паркирал в близост до магазина. От него слезли пострадалия и още един мъж. Виждайки това, Димитров казал на приятеля си да бяга. Пострадалият видял това, след което отишъл до автомобила на побягналите, който бил отключен и им взел мобилните телефони.

По-късно през деня Димитров и неговия приятел се срещнали с още един техен познат и разговаряли за инцидентите. Тримата се придвижвали с автомобил, когато видели колата на пострадалия пред питейно заведение в Поморие. Слезли и се насочели към него. През това време пострадалият с двама негови приятели си поръчали храна. Когато пострадалият видял Димитров през прозорците, станал от масата и се насочил към изхода. Това направили и неговите двама приятели. Не след дълго двете групи се оказали една срещу друга на близко разстояние. Тогава Димитров извадил пистолет, който другите двама мъже от неговата група не знаели че носи. След това, Димитров произвел 9 изстрела по посока на Иван П., който починал на място. Димитров напуснал местопроизшествието, като по-късно бил задържан.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 19.12.2016г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право