Убиецът на Ивета остава в ареста

Убитата Ивета и Теньо Снимка: Архив

"Малко ще е да кажа, че съжалявам...Много я обичах. Ето сега тя гние, а аз ще лежа в затвора."

Това каза Теньо Енчев, убил 19-годишната си приятелка Ивета. Двамата имат син на 2 годинки и 8 месеца. С момченцето в момента работят психолози, защото то станало свидетел на побоя над майка му.

Във вторник Теньо бе докаран в съда, където се гледа мярката му за неотклонение и магистратите бяха категорични, че остава в ареста. Прокурорът по делото- Елгина Чалъмова коментира, че е обвинен в тежко престъплнение, за което закона предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без право на замяна. Има опасност задържаният да се укрие или да извърши ново престъпление, ако бъде освободен, каза още прокурорът.

"Всичко стана след един семеен скандал. Нека остана в ареста, много съжалявам. Ще си ходя наранен", заяви в съдебната зала обвиняемият.

Енчев, който е бивш затворник /лежал е зад решетките за кражби/, криеше лицето си с качулката на суичера си. Миналата събота вечерта, с юмруци, той буквално смазал от бой Ивета пред очите на сина им. Теньо е излязъл от затвора за последно през април 2016- та година. "От 18 годишен е по затворите", каза служебният му адвокат, който се опита да изкара клиента си "жертва на прехода".

Майката на Ивета заяви пред журналисти, че е очаквала нещо лошо да се случи. "Очаквах това от този изверг", буквално изплака смазаната от скръб жена. И добави, че се е опитвала да говори на Ивета, но дъщеря и не искала детето да расте без баща. Ивета е толкова смазана от боя, че ще бъде погребана в затворен ковчег.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право