Убиецът на Милен Цветков остава в ареста (обзор)

Снимка: Булфото
Кристиян Николов криеше лицето си с маска и шапка, докато го водеха под конвой.

Кристиян Николов се оплаква от медийна атака

Електронна гривна иска обвиняемият

Софийският градски съд остави в ареста Кристиян Николов, обвинен в убийството на журналиста Милен Цветков. 

22-годишният мъж е зад решетките от 19 април т.г, когато дрогиран връхлетя с джипа си колата на Цветков. Журналистът издъхна няколко минути след катастрофата. 

Досега Кристиян отказваше да се явява пред съда и бе включван онлайн, но днес пристигна, за да поиска домашен арест и електронна гривна за проследяване. „Искам да изкажа моите искрени съболезнования на семейството на г-н Милен Цветков. Но тази медийна атака ми действа смазващо. Съдействам на разследването. Няма да бягам, да се крия или да преча на делото. Знам какво ме чака и не бягам от отговорност. Имам нужда да съм със семейството си сега“, каза Кристиян пред магистратите. Адвокатът му Любомир Таков поясни, че клиентът му нямало да се укрие, защото бил сгоден. „Кристиян Николов не е човек с висока обществена опасност и поел по пътя на ангажиране с делото“, заяви защитникът. 

„Обвиняемият е съзнавал, че управлявайки автомобила с такова количество наркотични вещества в кръвта и със скорост над 99 км/ч, може да предизвика ПТП. Той обаче не е взел никакви мерки, за да предотврати случилото се“, заяви  наблюдаващият прокурор Иван Кучиев. Той изтъкна, че поредицата от молби, искания и жалби от защитата, без дори да се чакат отговори на прокуратурата, целят единствено спъване на процеса. Прокурорът бе категоричен, че има опасност от укриване, защото семейството на Николов е с големи финансови възможности. Той не изключи и възможността Николов отново да посегне към дрогата и да извърши ново престъпление.

Съдебният състав прие напълно аргументите на прокуратурата. От материалите по делото се вижда, че в деня на трагедията Кристиан е седнал зад волана надрусан с три различни наркотика - амфетамин, тетрахидроканабинол и кокаин. Въпреки, че е имал отлична видимост, той дори не е направил опит да намали скоростта или да натисне спирачка, навлизайки в кръстовището. 

Коментари

Задължително поле