Убиецът на рейнджърката Десислава Стоянова скрил тялото й в шкаф

Прокуратурата готви обвинение в умишлено убийство за бившия военен Светослав Каменов

Прокуратурата повдига обвинение за умишлено убийство на бившия рейнджър Светослав Каменов, задържан за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова. Това стана ясно на брифинг на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов и директора пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, съобщи БТВ.

Тялото на 40-годишната жена беше намерено снощи в Сопот.

В основата на убийството стоят неуредени финансови отношения. Десислава и Светослав са били приятели, но не са имали любовна връзка. Това е станало ясно от частичните самопризнания, които задържаният е направил пред разследващите.

Убитата е оставила лекия си автомобил на Светослав, който обещал да й го ремонтира. След като минали повече от 2 седмици, жената отишла да му търси сметка, след като разбрала, че колата е подготвена за продажба в автоморга и е смачкана.

Възникнала е кавга между тях, при което мъжът е нанесъл удари в главата на 40-годишната жена.

Тялото й е било скрито в шкаф в дома на Светослав. Той сам е завел полицията там след задържането си, след като се е укривал в района на мездренското с. Зверино.

Ако вината на Светослав бъде доказана, го грози наказание от 10 до 20 години. Десислава беше обявена за издирване на 5 декември, а според съседи е изчезнала още преди десетина дни. Преди ден криминалисти намериха автомобила й в автоморга край Карлово.

Задържаният е криминално проявен, осъждан е за шофиране след употреба на алкохол и за неплащане на издръжка на децата си. Не е в системата на отбраната от 2009 г. Бил е на три мисии зад граница в Ирак и Афганистан, Той е един от рейнджърите, пострадали при атаката над базата ни в Кербала. Притежавал е бойни умения.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право