Убиецът от Нови Искър е ходил на психиатрични прегледи, но няма данни за същинско психично заболяване

Снимки: Денислав Стойчев.

Градският прокурор на София Емилия Русинова потвърди, че убийството е извършено с брадва

Четворното убийство в Нови Искър е извършено с брадва, задържаният мъж е ходил на психиатрични прегледи. Няма данни обаче за същинско психично заболяване, което да изключва вменяемостта. Това каза на брифинг градският прокурор на София Емилия Русинова във връзка с четворното убийство в Нови Искър.

„Данните са съвсем първоначални, тъй като сигналът е получен в днешния ден. Към настоящия момент данните сочат за извършител на деянието един от синовете. Убити са бащата, майката, братът и бабата на лицето, което смятаме за извършител. Не можем да твърдим с категоричност кога е извършено това четворно убийство, тъй като все още няма готови никакви съдебно-медицински експертизи. По първоначални данни можем да кажем, че то е извършено с брадва“, коментира Русинова и уточни, че текат процесуално-следствени действия, огледи на местопроизшествие и разпити.

„Първоначалните данни за лицето, което смятаме за извършител, са че същият е воден през 2015, 2018 и 2019 г. на преглед при психиатър. Няма данни обаче за същинско психично заболяване, което да изключва вменяемостта. Нито прокуратурата, нито МВР са били уведомявани за някакви инциденти с участието на това лице. Няма заведени преписки и досъдебни производства. Няма данни за наркозависимост. Не сме изключили нито една версия“, каза още Емилия Русинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право