Убиец влиза за 25 години зад решетките

23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

23-годишният Тодор Тодоров от Старо Оряхово бе осъден от Варненския окръжен съд на 25 г. затвор за убийството на 70-годишен свой съселянин, извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Първоначално магистратите постановиха доживотен затвор, но по искане на защитата делото се гледа по съкратената процедура и съдът бе длъжен да намали присъдата на Тодор, който си призна вината и изрази съжаление за стореното. Младият мъж, който е с начално образование и не работи, извършил зверството на 8 февруари тази година. Следобед седнал да пие пред селския магазин и се засякъл със 70-годишния Недялко Георгиев. Между двамата тлеела отколешна вражда, затова Тодор заявил пред десетина свои съселяни - участници в разпивката, че смята да набие възрастния си опонент. Около 21 ч дядото решил да се прибира. Тъй като бил пиян, помолил един от мъжете пред магазина да го придружи до изоставена тухлена постройка, която обитавал. Тодор си тръгнал малко по-късно. Отбил се в къщата на сестра си, взел дълго дърво и отишъл в дома на Недялко. Нападнал възрастния мъж и го пребил до смърт. След това изкарал безжизненото тяло на дядото навън и го захвърлил в двора. Продължил да буйства, като потрошил дървените плоскости, с които били закрити прозорците на коптора, изкъртил входната врата и забил дървото в нея.

Двете дъщери на убития бяха конституирани от съда като частни обвинители и граждански ищци. Магистратите уважиха иска им и осъдиха Тодор да им плати общо 200 000 лв. кръвнина. Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Коментари

Задължително поле