Убиец се разпознава по линията на сърцето

Издателска компания „Маркет пул” е подготвила за печат произведението „Тайните на ръката” на французина Адолф Дебарол (1801-1886).

Книгата е издадена за първи път в Париж през 1859 година и се смята за класически труд по хиромантия.

Дебарол е определян като основател на научния и аналитичен подход към хиромантията, а „Тайните на ръката” е имала стотици издания през последните 150 години и е преведена на всички световни езици. Това е настолна книга за всички гадатели и окултисти на планетата.

Заслугата на Дебарол е не само в това, че е привлякъл вниманието към хиромантията на световни величия като Балзак, Александър Дюма-баща, Фредерик Льометр, Ламартин, но и за това, че за първи път е приложил към своите практически изчисления солидна теоретична база.

В неговия труд хиромантията е неразривно свързана с древни херметични науки като Кабала, астрология, алхимия, теософия, а чрез тях и с френология и физиогномика.

По този начин „Тайните на ръката” не само тълкува рисунките от линиите на ръката на човек, но и открехват вратата към невидим астрален свят, който не само се допира до реалния свят, но буквално го пронизва.

Книгата на Дебарол е оказала влияние върху цялата теория и практика на световния окултизъм, водейки към синтез на древни и полузабравени науки със съвременността.

Авторът е известен и като художник. Той сам илюстрира книгата си, в която синтезира цялото езотерическо познание на своето време.

Книгата е преведена и издадена в България през 1905 г. в Свищов от братята Никола и Петър Славкови в „Скоропечатницата на Петър А. Славков”.

Подготвеното за печат издание от „Маркет пул” е точно копие на изданието на братя Славкови, като единствено е осъвременен правописът.

„Труд” публикува в няколко поредни съботни броя откъси от книгата „Тайните на ръката - За изкуството да се познава по пръстите и дланите на ръцете: живота, характера, наклонностите и бъдещето на человека.”

Ако сърдечната линия от началото обхваща показателния пръст, като халка и края на тази халка се намира във вътрешната страна на пръста, означава: усет към тайните науки. Хиромантията нарича тази халка „Соломонов пръстен“.

Скъсана и пречупена сърдечна линия или други подобни знаци на същата линия означават лоши съдбоносни признаци само тогава, когато са и на двете ръце

Винаги на ръката се е гледало като на символ на силата и могъществото.

22-palm-readingВергилий с думата manus (ръка) е определял въоръжена войска. На гръцки думата „ръка“ произлиза от думата за покорявам и подчинявам. Човекът е малък свят и върху ръката му се отразява цялата му същност. Ръката е възприемник на звездния ток, който възпроизвежда върху дланта знаците на звездите или планетите. Разбира се, че не всички небесни тела се отразяват на ръката, а само тези, които са или много значителни по големината си, или са по-близо до земята. Такива са: Юпитер, Сатурн, Аполон, Меркурий, Марс, Луна и Венера.

Всеки пръст се дели на три области, следователно и дланта трябва да се дели. Пръстите са прикрепени към нея като канали, вливащи звездният ток.

При корена на всеки пръст от вътрешна страна се намира по една височина (издигнатина, могилка), всяка издигнатина съответства на планетата, от която получава добро или зло влияние. Значението зависи от развитието на издигнатината и доколко линиите по нея имат щастливо тълкувание. Големия пръст го заобикалят влияния, които той трябва или да победи или да усъвършенства.

Когато издигнатините са право под съответстващите пръсти, гладки и равни тогава означават качествата на онези планети, под влиянието на които се намират. За тези качества аз ще кажа по-долу.

Когато издигнатините са много изпъкнали – означават: отсъствие на какви и да е качества.

Ако на мястото на издигнатините има дълбини (трапчинки) - това доказва, че има недостатък в съответстващите качества. Ако ли пък издигнатините не са на местата си, те заемат качеството на онези издигнатини към които са наклонени.

Линиите, които ще опиша по-долу, уравновесяват значенията на издигнатините. Твърде много развита издигнатина показва преекспонирани качества, което всъщност е може да се сметне и за недостатък. Сега ще обясня значението на това или онова изменение.

 

Издигнатините

Юпитер

Той е цар на езическите богове, най-голямата и прекрасната от известните ни планети. Издигнатина на Юпитер се намира под показателният пръст, този пръст, който заповядва и плаши. Качествата му са: гореща религиозна вяра, благородна гордост, почести, веселби, любов към природата, щастлив брак и любовна свръзка. Ако издигнатината е прекалено развита, означава: суеверие, тщеславие, стремеж към господстване и желание да се изпъкне.

Ако съвсем няма издигнатина, означава: мързел, егоизъм, липса на вяра, отсъствие на лични достойнства.

Сатурн

Тази издигнатина се намира под третия пръст, т.е. средния пръст. Сатурн е печален, той е изгонен цар от небето. Сатурн е фаталност, предопределение. Неговите качества, когато е добре развит са: предпазливост, ум, успех във всичко. Но може и да е крайно нещастие, зависи какво ще покажат линиите. Ако е прекалено развита издигнатината, означава: сурова вяра, мрачност, печалност, саможивството, аскетство. Понякога означава склонност към самоубийствоm,. Ако ли няма издигнатина, означава: нещастие или нищожно съществуване.

Аполон или Слънце

Тая издигнатина се намира под четвъртия пръст под този пръст, на който носим венчалните пръстени. Аполон е прекрасен, благороден, той е бог на изкуствата. Качествата му са: обич към изкуствата (литературата, поезията, музиката и живопис), успех, слава, гениалност, стремеж към всичко, което блести и кара да блести. Дава надежда, вяра, красота, грация, религиозност и богатство.

Ако е прекалено развит означава: сребролюбие, тщеславие, любопитство, лекомислие, бъбривост.

Ако няма никаква издигнатина, означава: безхаберие и ще води еднообразен живот, като ден без слънце.

Меркурий

Издигнатината на Меркурий се намира под малкия пръст. Меркурий е прекрасен, изящен посланик на боговете. Змиите на жезъла му означават голям магически двигател. Меркурий е Хермес. Качествата му са: обич към науките, умствена работа, увлекателно красноречие, бързина в работата и мислите, подвижност, способност към тайните науки, алхимията и всичко, което възвишава човечеството. Меркурий също така е и бог на крадците и ако издигнатината и прекалено развита, то означава: склонност към кражба, хитрост, безчестие и тщеславно невежество.

Липса на издигнатина означава: слабост в учението и неспособност за развитие на търговия.

Марс

Марс е бог на войната. Качествата му са: храброст, спокойствие, хладнокръвие, самообладание, гордост, преданост, решителност, съпротивителна сила, смелост в нужните минути. Даже прекаленото развитие на тази издигнатина са благоприятни. Но прекаленото развитие на Марсовата долина дава сигнал за зли съдбоносни линии и означава: гняв, несправедливост, насилие, жестокост, скандал, жажда за кръв, тирания, оскърбление и презрение.

Ако вдигнатината я няма, означава: подлост, страхливост и отсъствие на хладнокръвие.

Луна

Луната е скромната Диана със сребърния си лък. В хиромантията Луната означава море и качествата й са: въображение, тиха скръб, сантименталност, обич към тайнственост, уединение, тишина, мечтателност, хармония, музикалност.

Ако издигнатината е прекалено изразена означава: каприз, изопачено въображение, непрестанно раздразнение. Има линии, които усилват действието и тогава означава: безпричинно отчаяние, вечно недоволство, необикновена подвижност, суеверие, тъга, фанатизъм, истерия, заблуждения и мигрена. Ако няма никаква издигнатина, означава: празноглавие, но и способност да се пише поезия.

Венера

Тази издигнатина се образува при основата на големия пръст и си граничи с голямата линия, т.е. с линията на живота. Затова (Венера) любовта създава живота.

Венера е богинята и майка на любовта. Качествата й са: хубост, грация, обич към лукса, усъвършенстване в танца, любезност, желание да се харесва, потребност да люби, такт в отношенията, милосърдие, нежност и любов към чувствените удоволствия. Ако тази издигнатина е сплесната, то ще липсват тези качества. За да се определят пороците на тази сплесната издигнатина, трябва другите признаци да са изразени. Ако издигнатината е прекалена, означава: нахалност, разпуснатост, безсрамие, кокетство, надутост, лекомислие, непостоянство, мързел и разврат. Ако няма издигнатина означава: студенина, егоизъм, недостатъчна енергия, но нежност в работата и в изкуствата.

 

Линиите

Сърдечната линия трябва да бъде ясна даже червеникава, да се захваща от външната сгънка на дланта и да отива към юпитеровата издигнатина. Тогава тя означава: добро сърце, силна и щастлива привързаност. По големината на дължината й може да се съди за слабостите или силата на привързаността.

Ако тя е къса и достига само до вертикалната линия, означава: чувствена любов, което е по-скоро сексуална, отколкото сърдечна. Такъв човек може да се привързва. Колкото повече линията обхваща юпитеровата издигнатина, толкова повече той ще обича от сърце. Любовта му ще бъде по-чиста и благородна.

Често пъти се случва сърдечната линия да пресича цялата ръка, като започва от горната страна на ръката, минава под юпитеровата издигнатина и свършва зад Меркурий, в сгънката на ръката. Това е признак на излишна нежност, а следователно и безпорядъчни чувства. Хора с такава сърдечна линия, ще трябва да очакват големи - и неизбежни страдания. Излишната любов винаги носи със себе си и тираничната любов, т.е. ревност, а ревността кара да страда и този, който обича и онзи, когото обичат.

В хиромантията особено важно и голямо значение има сърдечната линия. Ако тя е много ясна, предсказва и определя убийците. При убийците тя бива особено дълбока и дълга, отколкото у другите хора. Най-добре линията е отбелязана при отцеубийците. При тях е избраздена като дълбока бразда, съвършено права, пресичаща цялата ръка. При такива хора тя е с кървав цвят.

Когато сърдечната линия е много дълбока и дълга, но тънка, означава: сляпа нежност. При широка бразда - подтик към ужасно престъпление. При убийците четвъртоъгълника винаги е тесен.

Трапчинките (длъбинките) на сърдечната линия означават сърдечни огорчения. Ако длъбинките са ясно изразени, означава: майчино страдание. Ако на линията има сини капчици, означава: силно биене на сърцето.

Ако сърдечната линия е бледа и широка, означава: студен разврат, безсърдечност, развален човек. Бледността означава: безсилие и мързел, а широчината означава: много препятствия по пътя.

Ако сърдечната линия от началото обхваща показателния пръст, като халка и края на тази халка се намира във вътрешната страна на пръста, означава: усет към тайните науки. Хиромантията нарича тази халка „Соломонов пръстен“.

Ако сърдечната линия между големия и показателния пръст се слива с главната и животната линия, това е признак за насилствена смърт. Ако пък линиите се сливат еднакво и на двете ръце, то означава: безсилен и безразсъден човек, който сякаш с вързани очи отива към пропастта.

Ако сърдечната линия по цялата си дължина е наклонена към главната линия, значи: лоши наклонности. Ако при това има зли последствени линии, значи: сърце, което се ръководи от главата. Ако под Сатурн двете линии се съединяват значи: злощастен признак.

Ако има втора сърдечна линия, която често пъти обхваща големия пръстен на Венера, това показва силна нервна чувствителност. Хора с такъв голям пръстен са изложени на нервно разстройство и меланхолия.

Червени и вдлъбнати точки на сърдечната линия означават: физически и нравствени рани на сърцето.

Ако линията е гола и без разклонения, означава: кораво сърце.

Ако има клончета по направление към юпитеровата издигнатина и ако клончетата са три, означава богатство и почести.

Ако сърдечната линия се намира много близо до главната линия, означава: лицемерие и лъжливост. Ако линията се спира под сатурновата издигнатина, значи: грубиянщина, а ако е пречупена на това място- къс живот.

Ако сърдечната линия се образува изведнъж при сатурновата издигнатина и без разклонения, означава: насилствена смърт. Ако се разклонява на това място и едното клонче отива към Сатурн а другото към главната линия, означава: два начина на чувстване, и двата обаче пагубни. Човекът с такива разклонения вечно ще греши.

Следва

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения