Убиец товари трупа на баща си в „Трабант” (обзор)

Отцеубиец опаковал жертвата си с найлон, но съседи го видели, докато товари трупа в „Трабант”, и се обадили в полицията. Това разказаха днес Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, и Георги Костов, главсек на МВР.

Както писа „Труд”, 61-годишният Л. Е. от софийското село Живково бил задържан за убийството на 81-годишния си баща. Двамата се карали често, а и според съседи Л. Е. имал психически отклонения. Синът живеел с любовница и преди време прехвърлил апартамента си на името на дъщеря й. Когато бащата научил, започнал да му натяква, че може да остане на улицата.

В четвъртък преди обед Л. Е. нападнал родителя си и го наръгал 13 пъти със секач за бетон. Когато полицаите пристигнали по сигнала на комшиите, заварили Л. Е., барикадиран в гаража на къщата. Той побягнал през съседните дворове, но цялото село било заградено и ченгетата го заловили. В дома му намерили самоделна ловна пушка и два газови пистолета, преправени на бойни.

Прокурор Арнаудова съобщи, че е повдигнато обвинение на 18-годишен ММА боец за нападението с нож в Студентския град. В нощта срещу четвъртък две компании се скарали в заведение. Стигнали до бой, при който бил наръган 19-годишен студент от Бургас, чийто живот е спасен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право