Убиец ще лежи още 2 години за бягство от затвора в Пловдив

Осъденият на 18 години лишаване от свобода за убийство Тома Ендрев ще лежи още две години при първоначален строг режим заради бягството му от Пловдивския затвор, извършено на 21 февруари (вторник).

Това постановиха в четвъртък районните магистрати, които одобриха споразумението между прокуратурата и защитника на Тома Ендрев, който се е признал за виновен по повдигнатите му обвинения. За извършеното от обвиняемия Тома Ендрев престъпление по чл. 297, ал.1 от НК - бягство от затворническото общежитие "Хеброс" при Затвора Пловдив, на основание чл.54, ал.1 от НК му е определено и наложено наказание лишаване от свобода в размер на 2 години при първоначален строг режим.

По второто му повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а, ал3, т.1 от НК - притежание на високорисково нартотично вещество амфетамин с него тегло 0,52 грама на стойност 1,56 лв., на 32-годишния мъж е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 11 месеца. На основание чл. 23, ал. от НК на Тома Ендрев е наложено едно общо, най-тежко наказание - лишаване от свобода за срок от 2 години при първоначален строг режим. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Така Тома Ендрев ще прекара в Пловдивския затвор следващите 6 години, тъй като има да излежава още 4 години от предишната си присъда за убийството на хазяина си през 2003 г. "Беше ме страх да не бъда малтретиран в карцера и да не ми се случи нещо там. Затова избягах", така Тома Ендрев обясни бягството си на 21 февруари около 21.30 часа на път от ТПО "Хеброс" към централния корпус на затвора, където се намира изолаторът.

Той е бил наказан да прекара няколко дни с него, след като е бил засечен от надзирател на Главната улица в Пловдив заедно с приятелката си по време, когато е трябвало да бъде на работа, каквато имат право да извършват затворниците на по-лек режим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право