Убийството на момичето от асансьора - след спор за наргиле

Момчето мълчи пред полицията, грозят го 10 години затвор

Жестока трагедия потресе Бургас в късните часове в неделя. В 17. 29 часа, момиче отворило асансьора на входа си в блок 108 в жк "Меден рудник" и изпищяло. На пода, в локва кръв и окървавена лежала 11 годишна девойка. Край страшната гледка се насъбрали съседи. Веднага, в 17. 25 часа, ужасените хора се обадили в полицията.

"Беше много трудно да работим по случая. В началото нямахме никакви опорни точки. Момичето нямаше документ, оказа се, че никой от блока не я познава, никой не бе чул нищо- нито викове за помощ, нито пък имаше свидетели, които да са видели двамата младежи да влизат във входа или преди това да се движат наоколо", каза старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР. В ранните часове в понеделник извършителят бил задържан.

Момчето е на 15 години, казва се Иван. Заловен е в дома на родителите си. Двете деца са се запознали по интернет и са разменили телефоните. Дали са били просто приятели или гаджета- полиция и прокуратура отказват коментар.

"Според данните, които имаме до момента, мотивът за убийството е скарване между двамата къде да пушат наргиле", каза прокурор Йовита Григорова. Момчето е носело нож у себе си и при скандала е забило хладното оръжие във врата на 11 годишната бургазлийка. После взело вещите и, и избчягало у дома.

И двамата са от Бургас и не са от малцинствата. Момчето не се е крило. Чакало в дома на родителите си. У него били открити вещите на жертвата, както и ножът.

По случая е образувано досъдебно производство по член 116. Наказанията, предвидени по него са доживотен затвор, доживотен затвор без право на замяна и 15- 20 години лишаване от свобода. Тъй като момчето е на 15 години, предвидена е така наречената "редукция", според която извършителят може да бъде осъден на 3 до 10 години зад решетките, коментира прокурор Григорова.

По делото работи следовател, адвокат вече е поел защитата на извършителя.

От полицията и прокуратурата отказаха да разкрият имената, адресите и кои са родителите на извършителя и жертвата.

Новината за убийство на дете, извършето от дете, смрази бургазлии. Прокурор Йовита Григорова призова родителите да следят с кого и как контактуват децата им в социалните мрежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България