Полицията в Ню Йорк търси кой уби българската студентка Стефани Линева

Снимка: Фейсбук

Полицията в Бинхамптън, щата Ню Йорк издирва свидетели на инцидента, при който е загинала 20-годишната българка Стефани Линева. По тялото й е имало сериозни наранявания, от които полицията съди, че вероятно е била ударена от автомобил, чийто шофьор е избягал. Стефани, чието семейство живее в Куинс, е била студентка по медицина в Университета Бинхамптън. През 2014 г. тя е участвала в конкурса Miss Bulgaria USA.

Тялото на Стефани е било открита в 2.05 часа в събота до бетонна медиана на пътя 434 в университетското градче. Пристигналият медицински екип е констатирал смъртта.

Тя си тръгва от парти между 10:30 РМ и полунощ и се насочва към общежитието на нейния приятел – 19-годишен испанец, който също като нея тренира тенис. Пред сградата я виждат няколко момичета, които й предлагат да я закарт, ако е тръгнала на парти. Тя им казва, че се прибира при приятеля си и влиза в общежитието. Часът е 30 минути след полунощ. Това е и последният момент, в който някой я вижда жива. Приятеялят на Стефани казва, че по това време вече спял.

Малко след 2 АМ шофьор намира бездиханното тяхо на път 434 и вика полиция.

Стефани е била студентка по медицина в Университета Бинхамптън със стипендия за тенис. Майка й е популярната в българска общност в Ню Йорк детска лекарка Даниела Атанасова. Родителите й са разделени, а баща й е известният диригент Стефан Линев. Семейството е от Русе.

През 2014 г. Стефани е участвала в конкурса Miss Bulgaria USA.

В сайта на университета днес написаха:

„С дълбока тъга ви съобщаваме за смъртта на студентката Стефани Линева. Това беше първият семестър на Стефани в университетското градче. Тя се премести от Университета Аделфи и беше част от нашия отбор по тенис. Почти невъзможно е да си представим загубата на толкова млад и талантлив човек и това ще има своето отражение върху цялата ни общност. Ще ни липсва духа на Стефани, нейната страст и отношение към всички, които я познаваха.“

Според сайта BG VOICE полицията работи и по версия за убийство. Според съдебните лекари смъртта е настъпила в резултат на много силен удар от автомобил. Но сега ще се изяснява дали това е станало на мястото, където е открито тялото или другаде, а след това трупът е захвърлен на магистралата. Към това сочи фактът, че телефонът на Стефани е открит на няколко пресечки от мястото на трагедията.

Към 1:51 приятелка на Стефани получава SMS от нея, в който тя пише, че се чувства страхотно, излиза да се поразходи и да си купи сладолед. В района, в който е намерено тялото няма магазини или заведения, до които човек може да се разходи. Приятелите казват, че SMS-ът бил написан в различен стил от този на Стефани. Семейството подозира, че това съобщение е изпратено от човека, извършил престъплението в опит да заблуди полицията, пишат още от BG VOICE.

/БНТ/

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.