Убийците на 63-годишния мъж от Пловдив са заловени в опит да напуснат града

Снимка: Архив

Убийците от Пловдив - жена на 38 години и 20-годишният й син, са били арестувани маалко преди да озбягат от града, съобщиха от Окръжна прокуратура-Пловдив, която води разследване за умишлено убийство.

Припомняме, че вчера 63-годишен заварчик беше убит в дома му на ул. "Родопи".

Сигнал за инцидента е бил подаден сигнал на тел. 112. На място полицаите установяват, че жертвата (с инициали П.С.) бил в къщата заедно с 38-годишната Е.А. и С.С., на 20 г. Между тях възникнал битов скандал, след употреба на алкохол, след което Е.А. и С.С. нанесли множество удари с нож и стъклена чаша спрямо П.С. Той е починал в резултат на наранявания в областта на шията. Е.А. и С.С. са били задържани от полицията при опит да напуснат град Пловдив.

Днес предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 115 ал. 1 във вр. чл. 20 ал. 2 във вр ал.1 от Наказателния кодекс, като в зависимост от резултатите от назначените експертизи ще се преценява и за по-тежка квалификация по повдигнатото обвинение. Двамата ще бъдат задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Коментари

Задължително поле