Убитата и натикана в куфар Ети искала да си татуира черна роза

Сватбената снимка на Орлин и Евгения Владимирови от столичния квартал “Лагера”.

Младата жена трябваше да навърши 36, но остана завинаги на 33

Евгения Чорбанова, която бе брутално убита и натикаха в куфар, а впоследствие захвърлена във водоем край Перник, е искала да си татуира черна роза. Това така и не се случило, защото животът ѝ бе без време прекършен от мъжа, с който живееше на семейни начала. Орлин Владимиров бил патологичен ревнивец, коментират близки на младото семейство. Преди да я убие той системно я подозирал в изневери и тормозел психически, въпреки, че видимо за пред хората изглеждал с благ характер и спокоен нрав.

Историята с татуировката разкри нейната най-близка приятелка Диана Стоева, видя "Труд news".

Вече трета година Стоева се учи как да живее без Евгения, с която били по-близки дори от сестри. Приживе Чорбанова така и не успяла да татуира черната роза, затова Диана го сторила в нейна памет. 

Припомняме, че животът на Ети, както я наричаха най-близките ѝ хора, бе отнет по особено жесток начин от мъжа, с който живееше на семейни начала. Убийството стана през есента на 2021 година, а случаят потресе цяла България със своя садизъм и опит за заблуждаване на властите чрез лъжливи версии на убиеца.

Почернената Диана Стоева почете паметта на Евгения със сантиментален спомен в социалните мрежи. В него тя разкри, че родената през ранната пролет Ети никак не обичала да празнува рождението си в студените месеци, а винаги черпила приятелите през лятото.

"Знаете ли, че Ети рядко празнуваше рождените си дни. Не и на датата - предпочиташе да празнува през лятото, нейния си сезон. Последният рожден ден беше 33-тият. Няма да го празнувам, каза. Да ходим двете на някой басейн и толкова. Супер, съгласявам се, разбира се.  Беше един от най-хубавите дни. Направихме си женско спа, поглезихме се. Подарих ѝ една блузка с Tinker Bell, като татуировката, която има на гърба си. Много ѝ хареса, носеше си я често.

- Ще си правя нова татуировка, каза ми тогава. Черна роза, ама не знам къде.
- Защо пък роза?
- Обичам рози. А ще е черна, за да не е много изтъркано. Сега ще ти покажа как си я представям.
- Хубаво, дай да измислим място.

Един час по-късно мястото е определено.

Не успя да я направи. Направих си я аз, точно както искаше да изглежда и на същото място. Поглеждам си я често и сякаш се успокоявам, че е там, на мен.

Днес щеше да навършиш 36. Където и да си, надявам се около теб да има много красиви рози", написа Диана Стоева.

Труд news припомня, че вчера Апелативният съд даде ход на делото за убийството на Чорбанова, която остави малко момченце полусирак. Софийският градски съд постанови на 20 октомври доживотен затвор за Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров за убийството на Евгения Чорбанова. След присъдата Апелативният съд отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, и му наложи парична гаранция в размер на 5000 лв. Страните по делото, включително двамата подсъдими, поискаха да се даде ход на делото. Адвокат Димитър Марковски поиска от съда да се направи психолого-психиатрична експертиза на Орлин Владимиров, която да установи психо-емоционалното му състояние. Съдът отхвърли искането.

Отхвърлено бе и искането за още един оглед на дома на двойката, където се предполага, че е станало престъплението.

Софийският апелативен съд назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената. Експертизата бе поискана от защитата на двамата подсъдими. За изготвянето ѝ ще се ползват всички данни по делото, а резултатите от аутопсията на жертвата ще установят дали твърдението на Орлин Владимиров, че Евгения е ударила главата си в шкаф, е довело до смъртта ѝ.

Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Смъртта на младата Ети не е настъпила мигновено и през цялото време тя е осъзнавала какво може да се случи с нея.

Криминалисти са категорични, че преди да бъде натикана в куфара, Орлин Владимиров омотал около лицето ѝ стреч фолио и така я задушил.

Вечерта звъннал в полицията с версията, че жена му е отишла на фитнес и повече не се прибрала вкъщи.

Над месец ченгетата работиха и по тази версия, въпреки съмненията им, че Владимиров може да е замесен в изчезването ѝ, тъй като близките са винаги сред първите заподозрени. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право