Убиха инвалид заради 1000 лева (обзор)

Жертвата трябвало да плати с парите рампа за количката си

Бил удушен с перде

Инвалид бе удушен с перде при кражба на близо 1000 лева. Жестокото престъпление било извършено в петък в Тополовград, а малко по-късно килърът бил арестуван, съобщиха от полицията.

Тялото на 69-годишният самотноживеещ мъж Коста Д. било открито от работници, които отишли да довършат инвалидна рампа в дома му и да си получат парите. Трупът на болния човек бил в леглото, а полицаи установили, че е починал от задушаване. По време на разследването станало ясно, че инвалидът за последно се виждал със 39-годишен свой съсед Христо В. (39 г.).

Първоначално той отричал да е извършител на убийството. Доказателства обаче го принудили по-късно да си признае. Станало ясно, че докато бил на гости на жертвата му поискал пари на заем. Коста обаче му отказал. След два дни Христо отново посетил съседа си и двамата се скарали. Тогава по-младият мъж се нахвърлил върху домакина и започнал да го удря. Откъснал перде и го задушил с него. После взел парите, приготвени за плащане на рампата и си тръгнал. При обиски в дома на Христо В. била намерена част от плячката, както и пердето. Окръжната прокуратура в Ямбол е повдигнала обвинение срещу задържания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право