Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Увеличаване на китайските инвестиции очакват в Тракия икономическа зона

Възможностите за увеличаване на китайските инвестиции в Тракия икономическа зона (ТИЗ) бяха обсъдени по време на среща в петък в Община Пловдив между заместник-кмета Розалин Петков и делегация от побратимения град Шънджън.

Зам.-кметът Розалин Петков посочи, че ТИЗ е най-бързоразвиващата се в България и Югоизточна Европа икономическа зона с над 140 работещи предприятия, а наскоро на нейна територия беше открит и интермодален терминал за комбиниран превоз на контейнерни товари от тирове с железопътен транспорт. Това осигурява по-голяма ефективност на товаропотока от Централна и Западна Европа към Близкия Изток и Китай, подчерта ресорният за икономиката зам.-кмет на Пловдив.

„За нас България и в частност Пловдив има важна роля във връзка в провежданата политика „Един пояс, един път – Пътя на коприната. Тъй като Пловдив е побратимен град на Шънджън, когато ние сме тук, се чувстваме като у дома си“, декларира ръководителят на китайската бизнес делегация и заместник-генерален секретар на Общинското народно представителство на Шънджън Хушан Уан. Той обясни, че макар градът им да е сравнително млад и с нова история, бързото му икономическо развитие се дължи на отворената политика на правителството на Китай. Шънджън е град на иновациите, разполага с второто по натовареност пристанище за контейнеровози в Китай след Шанхай, а три от петте най-големи предприятия в Поднебесната империя се намират в най-бързо развиващия се в последните години град в Далечния изток. Хушан Уан увери, че той и колегите му ще работят за увеличаване на китайските туристи и Пловдив и изграждане на директна авиолиния Китай – България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.