Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Увеличават заплатите на кметове и наместници в Търновско

Снимка: Архив

Увеличават заплатите на кметовете и кметските наместници на населените места в община Велико Търново със суми от 50 до 100 лева. Всичките 11 управници на села с под 500 жители ще получават по 650 лева.

Досега те се разписваха срещу 550 лева. С най-висока заплата – 1075 лева, ще е кметът на Дебелец. Градоначалникът на Килифарево ще взема 975 лв. Основното възнаграждение на кмета на село Ресен става 950 лв., а на село Самоводене 910 лв. По 900 лв. ще получават първенците на селата Беляковец, Водолей, Леденик, Присово, Пчелище и Шемшево. Заплатата на общинския кмет Даниел Панов запазва размера си от 2000 лв. Непроменена остава и заплатата на председателя на Общинския съв в болярския град Венцислав Спиридонов. Неговото възнаграждение по право е 90% от кметското – 1800 лева.

Повишаването на заплатите на първенците на населените места беше гласувано през есента на 2015 г,но влиза в сила от 1 ноември тази година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.