Увеличават имотите и щатните служители в общински институт „Старинен Пловдив”

Имотите, за които ще отговаря пряко ОИ „Старинен Пловдив” на територията на архитектурно-историческия резерват, ще се увеличат с още един, ако местният парламент подкрепи предложението на кмета Иван Тотев да бъде предоставено управлението на къща „Ламартин” на Общинския институт с директор Минко Кафтански. Имотът на ул. „Княз Церетелев” 19 в Стария град е публична държавна собственост, но на 6 октомври 2016 г. с договор бе учредено безвъзмездното право на управление от Община Пловдив, която сега го предоставя на Общински институт „Старинен Пловдив”. Къща „Ламартин” носи името на прочутия френски поет, който е творял в града под тепетата, а имотът с обща площ от 439 кв. метра включва 2 сгради – триетажна и едноетажна.

Във връзка с откриването за посещение на новото бижу на Стария град – къща „Клианти” на ул. „Княз Церетелев” 16, чиято реставрация продължи 10 години и глътна 1,6 млн. лв., кметът на Пловдив Иван Тотев предлага да се открият 3 нови щатни бройки – екскурзовод, организатор продажба и реклама и уредник. Необходимите средства за заплати, социални разходи и осигуровки за увеличаването на  персонала на Общински институт „Старинен Пловдив” от 30 на 33 души ще струва на градската хазна общо 30 621 лева годишно. Според вносителите на предложението само за една седмица от отварянето на къща „Клианти” за посетители са „избити” 1/3 от тези годишни разходи за заплатите на тримата нови служители.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.